Ana SayfaHaberlerDünyaAlmanya Cumhurbaşkanı da ‘kendi ırkçılığımıza bakalım’ dedi

Almanya Cumhurbaşkanı da ‘kendi ırkçılığımıza bakalım’ dedi

Kanada Başbakanı Trudeau’dan sonra Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier de vatandaşlarını, ABD’deki ırkçılığı eleştirirken kendi ülkelerindeki ırkçılığı görmezden gelmemeleri konusunda uyardı.

DW’nin konuya ilişkin haberi şöyle:

Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier, başkent Berlin’de ırkçılıkla ilgili deneyimler üzerine gerçekleştirilen bir panelde konuştu.

Alman vatandaşlarından ırkçılıkla mücadelede daha aktif olmalarını ve daha fazla özeleştiri yapmalarını isteyen Steinmeier, ABD’de polis şiddeti sonucu hayatını kaybeden George Floyd’un ölümüyle ilgili tepki ve protestoları kastederek şöyle dedi:

“Kendi ülkemizdeki ırkçılık karşısında sessiz kalırken George Floyd’un ölümünden yakınamayız.”

Almanya Cumhurbaşkanı, “Irkçı olmamak yetmez. Irkçılık karşıtı olmalıyız” diye konuştu.

“Almanya her zaman ve her yerde bir hoşgörü yuvası değil” ifadesini kullanan Steinmeier, “Burada da insanlar dışlanıyor, saldırıya uğruyor ve tehdit ediliyor. Çünkü bazı özelliklerinden dolayı azınlık olarak tanımlanıyorlar. Çünkü tenleri koyu, kipa takıyorlar, camide dua ediyorlar ya da sadece çoğunluktan farklı görünüyorlar” diye ekledi.

Alman Cumhurbaşkanı, “Irçılık (ile mücadele) ona karşı taraf olmayı, konuşmayı, eylemi, eleştiriyi ve belki de en zor şey olan öz eleşiriyi ve öz değerlendirmeyi gerektirir” dedi.

- Advertisment -