Ana SayfaHaberlerDünyaCameron'dan referandum uyarısı

Cameron’dan referandum uyarısı

 

23 Haziran’da Avrupa Birliği’nden (AB) ayrılıp ayrılmama kararını referanduma götürmeye hazırlanan İngiltere'de, Başbakan David Cameron bir kez daha birlikten ayrılmanın olumsuz sonuçlarına kuvvetli vurgu yaptı.

 

AB'nin ülkelerin barış ve uzlaşı içerisinde olmasını sağladığını dikkat çeken Cameron, birlikten ayrılmanın risk almaya değer olmadığını söyledi. Cameron, İngiltere ordusunun askeri geçmişine de değindi. Winston Churchill’in “soyutlanma politikası ülkemize faydalı olmadı” sözlerini de anımsatan başbakan şöyle devam etti:

 

“Bu aynı zamanda ülkemizin dünyadaki yerine, ülkemizi nasıl güvende tutacağımıza dair bir karar. İngiltere’nin Avrupa’da ve dünyada işleri nasıl yürüteceğine, başkalarının diktasını kabul etmeyeceğine dair bir karar. “

 

AB'nin "yıllarca birbirini boğazlayan ülkeleri bir araya getirdiğini" kaydeden Cameron, Avrupa'nın son yıllardaki barış ve istikrar hâlinin ‘garantisinin olmadığını’ da söyledi. Muhafazakâr parti lideri, "Kıtamızdaki barış ve istikrarın garantisi var mı? Risk almaya değer mi? İngiltere'nin AB'den ayrılması Avrupa'daki barışa tehdit oluşturabilir” diye konuştu.

 

Maliye Bakanı George Osborne da dün yaptığı açıklamada, Hazine Bakanlığının hazırladığı bir raporda ülkenin AB'den ayrılması halinde ev fiyatlarının artmasının öngörüldüğünü söylemişti.

 

23 Haziran'da yapılacak AB referandumuyla ilgili yapılan son anket, ülkelerinin AB'de kalmasını isteyenlerin yüzde 42 ve ayrılmayı destekleyenlerin yüzde 40 olduğunu ortaya koydu.

 

Kaynak: AA, Reuters

- Advertisment -