Ana SayfaHaberlerDünyaClinton yeterli sayıya ulaştı

Clinton yeterli sayıya ulaştı

 

Eski Dışişleri Bakanı Hillary Clinton Demokrat Parti kurultayına kadar süper delegeler fikrini değiştirmezse ülkenin 239 yıllık tarihinde büyük bir partinin ilk kadın adayı olacak. 

 

Ancak rakibi Bernie Sanders cephesi, partinin kurultayına kadar süper delegelerin desteğini almak için elinden geleni yapacağını açıkladı. 

 

Adaylar eyaletlerdeki ön seçimlerle delege kazanırken, süper delegeler daha çok parti liderleri, senatörler ve Kongre'deki Demokrat Parti'nin 'ağır topları'ndan oluşuyor. Süper delegeler parti kurultayına kadar istedikleri zaman fikirlerini değiştirebiliyor. En son 2008'de Obama ile Clinton yarışında, Clinton'ın daha fazla delegesi olduğu bir dönemde süper delegeler Obama'ya destek verince Clinton yarıştan çekilmek zorunda kalmıştı. 

 

AP ve NBC'nin verdiği sayılara göre Clinton halihazırda 2 bin 383 delegeyi toplamış durumda. Bunların 571'i süper delege. 

 

Sanders'in ise 1521 delege desteği bulunuyor, bunların sadece 48'i süper delege. 

 

Eski Dışişleri Bakanı, California'da da bu konuyla ilgili "Haberlere göre tarihi, tarihi, beklenmedik bir anın eşiğindeyiz" yorumunu yaptı.

 

Cumhuriyetçi Parti'de ise Donald Trump adaylık için yeterli delege sayısına ulaşmıştı. 

 

 

- Advertisment -
Önceki İçerik
Sonraki İçerik