Ana SayfaHaberlerDünyaDördüncü 75 baz puan faiz artışı sonrası Fed Başkanı Powell: “Faiz artışlarının...

Dördüncü 75 baz puan faiz artışı sonrası Fed Başkanı Powell: “Faiz artışlarının hızını azaltmamız uygun olacak”

ABD Merkez Bankası Fed, 75 baz puan faiz artırımına karar verdi. Bu artış ile ABD’de faiz oranı 2008 Dünya ekonomik krizinden bu yana en yüksek seviyeyi gördü. Fed Başkanı Jerome Powell: “Bir noktada faiz artışlarının yavaşlaması uygun olacak; fakat faiz artışlarına ara vermeyi düşünmek için çok erken.”

ABD Merkez Bankası Fed iki günlük Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantısının ardından faiz kararını açıkladı. 

75 baz puanlık artışın ardından faiz oranı %4,00 ile 2008 ekonomik krizinden bu yana en yüksek seviyeye yükseldi.

Faiz kararının ardından konuşan Fed Başkanı Jerome Powell, faiz artırımını ara vermek için çok erken olduğunu; fakat faiz artış hızının düşürülmesi gerektiğini belirtti:

“Bir noktada faiz artışlarının yavaşlaması uygun olacak. Faizlerde hâlâ başka yollarımız var. Nihai faiz seviyesi daha önce öngörülen seviyeden daha yüksek. Enflasyonun kararlı bir şekilde gerilediğini görmemiz gerekiyor.Şu aşamada ne kadar ileri gideceğimiz önemli bir soru. Para politikasının etkileri konusunda birçok belirsizlik var. Faiz artışlarını yavaşlatma zamanı önümüzdeki toplantıda da gelebilir. Aralık toplantısında daha küçük bir faiz artışını tartışmamız olası. Eğer enflasyonu geriletemezsek kalıcı olacak. Yeteri kadar sıkılaşmada başarısız olmak ve erken gevşemek istemiyoruz. Faiz artışlarına ara vermeyi düşünmek için çok erken.”

- Advertisment -