Ana SayfaDış HaberDurov gözaltısının perde arkası: “Askeri sırları ifşa etmesinin uygunsuz olacağını açıkça belirtti”

Durov gözaltısının perde arkası: “Askeri sırları ifşa etmesinin uygunsuz olacağını açıkça belirtti”

Liberation gazetesi: Telegram CEO’su Durov gözaltına alınmadan önce Fransız yetkililerle Dubai’de yaptığı görüşmede, askeri sırları ifşa etmesinin uygunsuz olacağını açıkça söyledi ancak terörle mücadele için bir iletişim kanalı açtı ve Durov’a göre bu kanal aracılığıyla birkaç terör saldırısı engellendi.

Fransa merkezli Liberation gazetesi, Telegram’ın CEO’su Pavel Durov’un gözaltına alınmasıyla ilgili detayları haberleştirdi.

Liberation’ın olayla ilgili bir kaynağa dayandırdığı haberine göre Durov, gözaltına alınmadan bir süre önce Dubai’de Fransa İç Güvenlik Genel Müdürlüğü (DGSI) yetkilileri ile görüştü.

Durov“askeri bir sır oluşturan bilgileri ifşa etmesinin uygunsuz olacağını” açıkça söyledi, ancak gazete, söz konusu bilgilerin ne olduğunu açıklamadı.

Daha sonra Durov, terörle mücadele için DGSI ile bir iletişim kanalı açtı ve bir “yardım hattı ve özel bir e-posta adresi” sağladı. Durov’a göre, kendisine sağlanan kanallar aracılığıyla bilgi alışverişi birkaç terör saldırısını engelledi.

Gazete ayrıca Durov’un Fransız vatandaşlığının Macron’unşahsi olarak aldığı kararla kendisine verildiğini öne sürdü.

- Advertisment -