Ana SayfaHaberlerDünya“Enflasyonu düşürmek için bir yılın var"

“Enflasyonu düşürmek için bir yılın var”

Rus ekonomi haberleri portalı Finanz.ru, Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Merkez Bankası Başkanı Elvira Nabiullina’ya bir yıl içinde enflasyonu düşürmesi yönünde talimat verdiğini yazdı. Putin’in Nabiullina’ya işaret ettiği hedef yüzde 4.

Rusya Merkez Bankası’nın bu talimat doğrultusunda 17 Aralık tarihli toplantıda sert bir faiz artışına gitmesi bekleniyor. Finanz.ru haberinde, enflasyonun kasım ayında yüzde 8,4’e, kısa vadeli tahvil faizlerinin de yüzde 8,5-8,6’ya yükseldiğine dikkat çekti.

Gelişmeleri değerlendiren ekonomistlerin ortak kanaati 17 Aralık toplantısında faiz oranının 100 baz puan arttırılacağı yönünde. Tahminlerin gerçekleşmesi durumunda Rusya 2022’ye yüzde 8,5 faiz oranıyla girecek.

Portalın görüşüne başvurduğu Raiffeisenbank analistleri, Merkez Bankası’nın para politikasında gevşemeye gitme şansının olmadığını ve pasif bir tutum takınmaktansa aktif hamlelerde bulunmayı tercih edeceğini belirtiyor.

Analistler Merkez Bankası’nın hamlesinden sonra enflasyonun yavaşlama belirtisi göstermemesi durumunda faiz oranının yüzde 9,5, hatta yüzde 10’a kadar yükseltilmesini olasılık dahilinde görüyor. (Turkrus.com)

- Advertisment -