Ana SayfaHaberlerDünyaFarage istifa etti

Farage istifa etti

 

İngiltere'de Avrupa Birliği (AB) karşıtı Birleşik Krallık Bağımsızlık Partisi'nin (UKIP) lideri Nigel Farage, referandum sonrası görevinden istifa ettiğini açıkladı. 

 

Farage istifa açıklamasında, "Hiçbir zaman kariyer siyasetçisi olmadım, olmayı da istemedim. Siyasette bulunma sebebim İngiltere'yi AB'den ayırmaktı. Şu anda inanıyorum ki UKIP'in liderliği görevinden ayrılmam doğru olacaktır" dedi.

 

UKIP, 23 Haziran'daki referandumda AB'den ayrılma (Brexit) yönünde tavır almıştı.

 

Kariyerini AB üyeliği karşıtlığı üzerine inşa eden Farage, kararını "siyasi kariyerinin amacına ulaşmış olmak" ile açıkladı. 

 

Farage "Üzerime düşeni yaptım. Muhtemelen bu referandumda kazandığım başarıdan daha büyük bir şey kazanabileyim. Bugün diyeceğim şey 'Hayatımı geri istiyorum' ve o da şimdi başlıyor" dedi.

 

İngiliz siyasetçi 2015 yılında da UKIP liderliğinden istifa etmiş ancak partisi tarafından kabul edilmemişti. 

 

Farage, 1999'dan bu yana Avrupa Parlamentosu'nda (AP) milletvekili. 52 yaşındaki siyasetçi istifa kararının ardından AP milletvekilliğine devam edeceğini, UKIP'i de desteklemeyi sürdüreceğini belirtti.

 

Farage, Brexit yanlısı olup 'sahneden çekilen' ilk siyasetçi değil. Başbakan Cameron'ın istifası sonrası başbakanlık için adı geçen en güçlü isimlerden eski Londra Belediye Başkanı Boris Johnson da sürpriz bir kararla Muhafazakâr Parti liderliğine ve başbakanlığa aday olmayacağını açıklamıştı. 

 

Twitter'da tepki yoğun

 

Farage'ın istifa kararı özellikle İngiliz Twitter kullanıcılarından tepkiye yol açtı. 

 

"Hayatımı geri istiyorum" diyerek istifa eden Farage'a bir kullanıcının yanıtı: "Biz de istiyoruz sayın Farage, biz de…"

- Advertisment -