Ana SayfaHaberlerDünyaFBI'dan "Clinton" açıklaması

FBI’dan “Clinton” açıklaması

 

ABD Federal Soruşturma Bürosu (FBI) Direktörü James Comey, Demokrat Parti’nin muhtemel başkan adayı Hillary Clinton'ın Dışişleri Bakanlığı dönemindeki resmi yazışmalarda kişisel elektronik posta hesabını kullanmasıyla ilgili "suç isnadına gerek olmadığını" açıkladı.

 

Comey, önceki gün "elektronik posta skandalıyla" ilgili olarak 3,5 saat FBI'a ifade veren Clinton ile ilgili açıklamalarda bulundu.

 

Clinton ve bakanlığı dönemindeki çalışma arkadaşlarının elektronik postaların kullanımıyla ilgili "oldukça dikkatsiz" davrandıklarını bildiren Comey, "Clinton ve çalışma arkadaşları, gizli ve hassas bilgileri ele almada oldukça dikkatsiz davrandılar, ancak ilgili yasaları ihlal etme niyetleri yoktu" şeklinde konuştu.

 

Comey'nin bu açıklamasıyla Clinton'ın hukuken bir dava ile karşı karşıya kalma ihtimalinin oldukça azaldığı kaydedildi. Ancak gizli bilgilerle ilgili "oldukça dikkatsiz" davranmakla itham edilen Clinton'ın, siyasal arenadaki sert eleştirilerle yüzleşmeye devam edeceği yorumları yapılıyor.

 

Trump: Bu sistem hileli ve çok adaletsiz

 

FBI Direktörü Comey'nin Clinton ile ilgili açıklamalarına Cumhuriyetçilerin muhtemel başkan adayı iş adamı Donald Trump'tan hemen yanıt geldi. Sosyal medya hesabı Twitter'dan yaptığı açıklamada Trump, "Bu sistem hileli ve çok adaletsiz. Her zaman olduğu gibi yanlış hüküm" değerlendirmesinde bulundu.

 

FBI, eski Dışişleri Bakanı Clinton’ın 2009-2013 yıllarını kapsayan bakanlığı döneminde resmi yazışmaları kendi özel hesabından yaptığı gerekçesiyle Ağustos 2015’te soruşturma başlatmıştı. Bu yazışmalarda herhangi bir güvenlik açığı olup olmadığı araştırılırken, Clinton, yazdığı ve özel sunucularında tutulan elektronik posta iletilerini 55 bin sayfalık döküm halinde incelenmek üzere yetkililere teslim etmişti.

 

ABD Dışişleri Bakanlığı da Clinton’ın yazışmalarını belirli aralıklarla kamuoyuyla paylaşmıştı. Bakanlık, yazışmaların 150 kadarının gizlilik derecesine sahip yazışmaları içerdiğini bildirmişti.

 

Kaynak: AA

- Advertisment -