Ana SayfaHaberlerDünyaFinlandiya 20 bin mülteciyi sınır dışı edecek

Finlandiya 20 bin mülteciyi sınır dışı edecek

 

Finlandiya İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Päivi Nerg, 2015'te Finlandiya’ya sığınma başvurusunda bulunan 32 bin sığınmacıdan 20 bin kadarının başvurularına olumsuz cevap alacağını ve sınır dışı edilebileceklerini açıkladı. İsveç de dün, 80 bin sığınmacıyı  sınır dışı edeceğini açıklamıştı.

 

Nerg, 20 bin olarak tahmin ettikleri sınır dışı edilecek sığınmacı sayısının gönüllü geri döneceklerin miktarına göre değişebileceğini belirterek yetkililerin gönüllü ve zorunlu olarak sınır dışı edilecekler için transit merkezleri oluşturacaklarını söyledi. Päivi Nerg’nin açıklamasına göre halen 4 bin sığınmacı başvurularını geri çekmiş bulunuyor. Çoğunluğunu Irak vatandaşlarının oluşturduğu sığınmacı başvurularının Ağustos ayı sonuna kadar incelenerek sonuçlandırılması bekleniyor.

 

Dün de İsveç İçişleri Bakanı Anders Ygeman geçen yıl İsveç’e sığınma başvurusunda bulunan 80 bine yakın sığınmacının sınır dışı edilebileceğini açıklamıştı. Geçtiğimiz 2015 yılı içinde 163 bin yabancı İsveç’ten sığınmacı talebinde bulunmuştu.

 

Kaynak: DHA

- Advertisment -