Ana SayfaHaberlerDünyaFransa’da kilisede bıçaklı saldırı: Üç ölü

Fransa’da kilisede bıçaklı saldırı: Üç ölü

Fransa’nın Nice şehrindeki Notre Dame Kilisesi’nde bıçaklı bir saldırgan üç kişiyi öldürdü. Saldırı ile ilgili terör soruşturması açıldı. Saldırganın kim olduğu henüz belirsiz. Nice Belediye Başkanı “Nice İslamo faşizmin kurbanı oldu” dedi. Nice'deki saldırıdan 2 saat sonra Avignon'da bir başka saldırı girişimi olurken, bu girişimi İslamofobik bir grubun üyesinin işlediği ortaya çıktı. Suudi Arabistan'da ise bir kişi Fransız Konsolosluğu'nun güvenlik görevlisine saldırdı.

Saldırgan iki kişiyi bazilika içinde bıçaklayarak öldürdükten sonra, bir kişiyi de bahçede bıçakladı. Saldırgan polisler tarafından sağ olarak yakalandı.

Polisin açıklamasına göre öldürülenlerden biri kadın, çok sayıda da yaralı var. Öldürülen 70 yaşındaki kadının boğazının kesilerek, diğer iki kişinin bıçaklanarak öldürüldüğü belirlendi.

Saldırıyı ilk duyuran Nice Belediye Başkanı Christian Estrosi, Fransız BFMTV’ye saldırganın gözaltına alınırken Allahu ekber diye bağırdığını söyledi ve “Nice İslamo faşizmin kurbanı oldu” dedi.

Belediye Başkanı attığı tivitte de “Samuel Paty’den 13 gün sonra ülkemiz artık İslamo faşizmi ortadan kaldırmak için barışçıl yasalarla yetinemez” diye yazdı.

Estrosi, Macron’un kendisini arayıp bilgi aldığını ve Nice’e geleceğini açıkladı.

Avignon şehrindeki saldırgan İslamofok grubun üyesi çıktı

Nice’daki saldırıdan iki saat sonra bu kez Fransa’nın Avignon şehrinde tekbir getirerek bıçakla polise saldıran bir kişi, polisin ateş açması sonucu tarafından öldürüldü.

Saldırganın, 33 yaşında, İslamofobik, sağcı, ulusalcı ve yabancı düşmanı bir Fransalı olduğu ortaya çıktı. Fransız basınında yer alan bilgilere göre Avignon Savcılığı da bu bilgiyi teyit etti.

Al Arabiya’da yer alan bir başka habere göre ise Suudi Arabistan’ın Cidde şehrindeki Fransız Konsolosluğu’nun güvenlik görevlisine keskin bir cisimle saldırıldı. Saldırgan gözaltına alındı.

- Advertisment -