Ana SayfaHaberlerDünyaFransa'da 'IŞİD cinayeti'

Fransa’da ‘IŞİD cinayeti’

 

Paris'in kuzeybatısındaki Yvelines'de yaşanan olayda iş çıkışı evine dönen polis memuru, oturduğu binanın önünde uğradığı saldırıda birçok bıçak darbesi alarak öldürüldü. Saldırgan, polis memurunu öldürdükten sonra binaya girerek polis memurunun eşi ve çocuklarını rehin aldı. "Raid" adlı Fransız özel polis ekibinin bölgeye sevk edilmesinin ardından bina tamamen kuşatıldı.

 

Polisle saldırgan arasındaki pazarlığın sonuç vermemesi üzerine özel ekip, rehinelerin bulunduğu eve baskın düzenledi. Operasyonda saldırgan öldürülürken, polis memurunun eşinin de saldırgan tarafından öldürüldüğü, sadece üç yaşındaki erkek çocuğunun sağ kurtarıldığı bildirildi.

 

Emniyet müdürünün evine geldiği sırada sivil kıyafetli olduğu öğrenildi.

 

IŞİD üstlendi

 

Olayın ardından bir açıklama yapan  Versailles Cumhuriyet başsavcısı Vincent Lesclous, saldırganın bu fiili neden işlediğinin henüz belli olmadığını söyledi. 

 

Bu açıklamadan kısa bir süre sonra ise IŞİD, kendisine bağlı haber ajansı Amaq üzerinden, saldırıyı üstlendiğini duyurdu.

 

IŞİD tarafından düzenlendiği doğrulanırsa, bu, ülkede olağanüstü hal ilan edilmesine neden olan, 130 kişinin öldüğü saldırılardan sonraki ilk IŞİD saldırısı olacak.

 

Kaynak: AA, Reuters

- Advertisment -