Ana SayfaHaberlerDünyaGazze'ye ilk yardım kamyonu girdi

Gazze’ye ilk yardım kamyonu girdi

 

Türkiye – İsrail ilişkilerinin normalleşmesi süreciyle, Türkiye'nin Aşdod Limanı'nı kullanarak Gazze'ye yardım ulaştırmasının önü açıldı. Kızılay'ın dağıtımını üstlendiği yardımları taşıyan kamyonlardan 14 tanesinin Pazartesi günü Gazze'ye ulaştırılması bekleniyordu.

 

Ancak İsrail gümrüğü süreci yavaşlattı ve gün boyu yalnızca bir kamyon yardım geçirilebildi. Gazze'deki Al Jazeera Türk muhabiri Can Hasasu, gümrükten geçirilebilen tek kamyonun çocuk bezleri ve oyuncak taşıdığını aktardı.

 

Türkiye ile İsrail arasındaki mutabakata göre İsrail, Mavi Marmara saldırısında ölenlerin ailelerine tazminat ödemeyi kabul etti. Ayrıca Türkiye'nin Aşdod Limanı'na yardım ulaştırmasına ve güvenlik kontrolünden geçtikten sonra Gazze'ye bu yardımları iletebilmesine izin verildi.

 

Lady Leyla isimli yardım gemisinde, AFAD ve Türk Kızılayı'nın çalışmasıyla toplanan, içerisinde değeri 25 milyon lirayı bulan, 13 bin 775 gıda kolisi, 5 bin ton un, 3 bin ton şeker, 2 bin ton pirinç, 500 ton ayçiçek yağı, 100 bin giysi, 20 bin ayakkabı, 10 bin 104 oyuncak ve bin 500 bebek bezinden oluşan yaklaşık 11 ton yardım malzemesi taşındı.

 

Limana indirilen yardım malzemeleri kamyonlarla Refah Kapısı'na getirildi.

 

Kaynak: Al Jazeera

- Advertisment -
Önceki İçerik
Sonraki İçerik