Ana SayfaHaberlerDünyaHesabı askıya alınan Trump, başkanlık hesabından üç tweet attı

Hesabı askıya alınan Trump, başkanlık hesabından üç tweet attı

Twitter’ın, Kongre baskınında “ayaklanmayı tahrik ettiği” iddiasıyla kişisel hesabını askıya aldığı Donald Trump, resmi başkanlık hesabı olan @POTUS’tan üç tweet attı, Twitter’ı suçladı, alternatif platformlar için çalıştıklarını söyledi. Twitter kısa süre sonra bu üç tweet’i de sildi.

Twitter’ın kişisel hesabını kalıcı olarak askıya aldığı Donald Trump, çareyi ABD resmi başkanlık hesabı olan @POTUS üzerinden paylaşımlar yapmakta buldu.

Üç tweet atan Trump, kendisinin ve destekçilerinin susturulamayacağını söyledi. Twitter’ı “sadece radikal sola özgürce ifade hakkı tanımakla” suçlayan Trump, başka web sayfalarıyla görüşmeler yaptığını ve kendi iletişim platformlarını oluşturmak için çalışma içinde olduklarını açıkladı.

Trump’ın üç tweet atmasından sonra Twitter, ABD başkanlarının kullandığı resmi @POTUS hesabını da askıya aldı.

Trump’ın son üç tweet’i şöyle:

“Uzun zamandır söylediğim gibi, Twitter ifade özgürlüğünü yasaklama konusunda daha da ileri gitti. Ve bu akşam Twitter çalışanları, Demokratlar ve radikal sol ile birlikte çalışarak beni ve sizi, bana oy veren 75 milyon vatanseveri susturmak için hesabımı platformlarından kaldırdı.”

“Twitter özel bir şirket olabilir ama devletin 230. Madde (İletişim Uygunluk Yasası) ile sağladığı ayrıcalık olmaksızın çok daha fazla var olamayacaklar. Bunun olacağını tahmin etmiştim. Başka web sayfalarıyla görüşüyoruz ve yakında büyük bir duyuru yapacağız. Ayrıca yakın gelecekte kendi platformumuzu kurma olasılığımızı da değerlendiriyoruz. Bizi susturamayacaklar.“

“Twitter ifade özgürlüğüyle alâkalı değil. Tek yaptıkları, dünyanın en kötü niyetli kişilerinin özgürce konuştuğu radikal sol platformunu desteklemek. Takipte kalın.”

- Advertisment -