Ana SayfaHaberlerDünyaHindistan: 500 tren vagonu hastane koğuşu olarak kullanılacak

Hindistan: 500 tren vagonu hastane koğuşu olarak kullanılacak

Hasta sayısının hızla arttığı Delhi’de 500 tren vagonu daha hastaneye dönüştürülerek koronavirüs hastaları için 8 bin yatak daha sağlanacak. İçişleri Bakanı Amit Shah, başkent için yeni bir âcil önlem paketi açıkladı. Pakette, test sayısının hızla arttırılması ve  bakım evlerine elkonması da yer alıyor.

Hindistan’ın günlük resmî yeni vaka sayısı 12 bine yaklaşıyor. Resmen onaylanan toplam sayı ise 320 bin 922.  Hindistan bu sayıyla ABD, Brezilya ve Rusya’nın ardından dördüncü sırada. Johns Hopkins Üniversitesi’nin resmî kaynaklardan derlediği verilere göre pandemi kaynaklı toplam ölüm sayısı 9 bin 195.  

Hindustan Times gazetesine göre Delhi, Hindistan’ın Maharashtra ve Tamil Nadu’dan sonra pandemiden en çok etkilenen eyaleti. Delhi’nin özel ve devlet hastanelerinin Covid-19 hastaları için yatak kapasitesi 9 bin 698 ve şu anda bunların 4 bin 248’i boş. 40 otelle 77 ziyafet salonunun da geçici hastane olarak kullanılması planlanıyor.  

Hindistan, pandemi nedeniyle demiryolu ağının büyük kısmının devre dışı kalmasıyla birlikte Nisan ayında tren vagonlarını karantina ya da izolasyon koğuşuna çevirmeye başlamıştı.

Geçtiğimiz ay ulusal hükümet 25 Mart’ta başlayan sokağa çıkma yasağını sona erdirme planlarını açıkladı. Kısıtlamalar hafifledikçe kara ve havayolu trafiği arttı ve birçok işyeri ve dükkân yeniden açıldı. Pazar yerleri yeniden kalabalıklaştı.

Koronavirüs önlemleri Hindistan’a ağır ekonomik maliyetler getirdi, milyonlarca kişi, özellikle de çok düşük ücretli istikrarsız işlerde çalışan göçmen işçiler işsiz kaldı. Gıda tedarik zincirleri de tehlike altına girdi.

(Kaynak: BBC)

- Advertisment -