Ana SayfaHaberlerDünyaJohnson ailesine bir Türk isim daha: İngiltere Başbakanının kardeşi bebeğine Ayla ismi...

Johnson ailesine bir Türk isim daha: İngiltere Başbakanının kardeşi bebeğine Ayla ismi verdi

Boris Johnson’ının 35 yaşındaki yatırımcı kardeşi Max Johnson baba oldu. Yeni doğan kızına verdiği isim tanıdık: Ayla Maia Johnson.

İngiliz muhafazakar siyaset içerisinde marka haline gelmiş Johnsonlar, her ne kadar Boris Johnson, Brexit kampanyasında İngilizleri  “AB’den çıkmazsak 76 milyon Türk buraları istila edecek” diye korkutmuş olsa da, çocuklarına Türk isimleri koyma konusunda da bir hayli muhafazakar.

Ayla, kökleri 1924’de İzmit’te linç edilen, 1919’da bir süre İçişleri Bakanlığı da yapmış ünlü gazeteci Ali Kemal’e uzanan Johnson ailesindeki ilk Türk isim değil.

Ali Kemal’in çocuklarının adları Osman Ali ve Selma’ydı.

Daha sonra Osman Wilfred Kemal adını alan büyük baba Johnson, İkinci Dünya Savaşı’nda İngiliz ordusunda savaş pilotluğu yaptı.

Üç çocuğundan biri olan Stanley Johnson, oğlu Boris gibi gazetecilik kökenli Muhafazakar bir siyasetçiydi. O da aile geleneğini sürdürdü, kızına Rachel Sabiha adını verdi.

Babası gibi çok eşli ve çok çocuklu olan İngiltere Başbakanı’nın en büyük kızının adı da Lara Lettice.

Boris, yeni doğan oğluna da dedesi Wilfred’in adını verdi.

Aile geleneğini en son sürdüren de Stanley Johnson’ın ikinci eşinden en küçük oğlu Max Johnson oldu.

Uzun yıllar Hong Kong’da yaşayan, Çin-İngiltere arasında faaliyet gösteren bir yatırım şirketini yöneten en küçük Johnson, şimdilik üvey kardeşleri ve babasından farklı olarak siyasetle ilgilenmiyor.

- Advertisment -