Ana SayfaHaberlerDünyaKanada’da lisede silahlı saldırı

Kanada’da lisede silahlı saldırı

Kanada’nın Saskatchewan eyaletine bağlı La Loche'deki bir lisede silahlı saldırı düzenlendi. Kanada Kraliyet Atlı Polisi (RCMP) ve yerel kaynakların açıklamalarına göre, Saskatoon kentinin 600 kilometre kuzeyinde bulunan 3 bin nüfuslu La Loche ilçesindeki Dene Lisesi’ne silahıyla gelen bir kişi, 7 el ateş etti. RCMP yetkilileri, saldırıyı 19 yaşlarında bir erkeğin gerçekleştirdiğini, kaçan saldırganın 10 dakika sonra yakalandığını açıkladı.

 

RCMP Saskatchewan Eyalet Şefi Maureen Levy, silahlı saldırıda 4 kişinin öldüğünü belirtirken, yaralananlar için ise "çok sayıda" ifadesini kullandı. Olayda kamu güvenliği açısından bir risk kalmadığını bildiren Levy, halen polis merkezinde gözaltında bulunan saldırganın kimliğini de açıklamadı.

 

Genelde yerli ailelerin yaşadığı La Loche’nin belediye başkanı Kevin Janvier sakin bir ilçede yaşayan halkın saldırı sonrası şoke olduğunu anlatarak, "Muhtemelen evde başlayan bir tartışma, okulda bu trajediyle sona erdi" yorumunu yaptı.

 

RCMP yetkilileri de yaralanan kişilerden birinin saldırganın 46 yaşındaki erkek akrabası olduğunu doğruladı.

Dünya Ekonomik Forumu için Davos’ta bulunan Kanada Başbakanı Justin Trudeau, olaydan sonra yaptığı açıklamada ölü sayısını 5 olarak vermişti ancak polis bu sayıyı düzelterek 4 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Trudeau ayrıca, "Bu korkunç günde La Loche’de hayatını kaybedenler için hep birlikte üzüldük" dedi.

Kaynak: AA

 

- Advertisment -