Ana SayfaHaberlerDünyaLibya çok ısındı: Sarrac güçleri Sirte’ye ilerlerken Avrupa’dan ültimatom geldi

Libya çok ısındı: Sarrac güçleri Sirte’ye ilerlerken Avrupa’dan ültimatom geldi

Libya’da Türkiye’nin desteklediği Ulusal Mutabakat Hükümeti’ne (UMH) bağlı Sarrac güçleri, birkaç haftadır süregelen sessizliği bozdu ve ilgili bütün tarafların “kırmızı çizgi”sini oluşturan kritik önemdeki Sirte’ye doğru ilerlemeye başladı.

Haziran ortalarında önce Rusya, kapalı kapılar ardında UMH’ye Sirte ve Cufra’nın kendisi açısından “kırmızı çizgi” teşkil ettiğinin bilinmesi gerektiğini iletmiş, ardından da Mısır bu defa açık açık “Sirte ve Cufra kırmızı çizgimizdir, UMH güçleri buraları ele geçirirlerse Mısır ordusu Libya’ya müdahale eder” diye uyarısında bulunmuştu. https://serbestiyet.com/haberler/dunya/libyanin-sirtesi-neden-herkesin-kirmizi-cizgisi-36168/

Amerika’nın Sesi’nin haberine göre Sarraç güçleri dün (19 Temmuz) 200 araçlık bir kuvvetle Sirte’nin yakınındaki Tyaawergha’yı ele geçirmek hedefiyle yola çıktı ve şehre epeyce yaklaştı.

Bölgede bu gelişmeler olurken, Cumartesi günü ortak bir açıklama yapan Almanya, Fransa ve İtalya, isim vermeden bölgeye asker gönderen ve çatışmaların içinde olan ülkeleri bir kez daha uyardı. Uyarıda, bu türden faaliyetlerin durdurulmaması halinde yaptırım uygulanacağı da belirtildi.

- Advertisment -