Ana SayfaHaberlerDünyaLiz Truss hükümetinde yaprak dökümü: İçişleri Bakanı Suella Braverman istifa etti, Truss’a...

Liz Truss hükümetinde yaprak dökümü: İçişleri Bakanı Suella Braverman istifa etti, Truss’a “istifa” imasında bulundu

Birleşik Krallık İçişleri Bakanı Suella Braverman dün (19 Ekim) sosyal medyadan yayımladığı mektupla görevinden ayrıldığını açıkladı. Braverman, resmî bir belgeyi iş arkadaşına kişisel e-mail adresinden gönderdiğini, bunun bir “hata” olduğunu söyledi. Braverman’ın “hata yapanlar sorumluluk almalı” sözleri, mini bütçe planını ileri süren ve bunu hata olarak kabul etmesine rağmen istifa çağrılarını yanıtsız bırakan Başbakan Liz Truss’a yönelik bir mesaj olarak algılandı.

Birleşik Krallık İçişleri Bakanı Suella Braverman, dün (19 Ekim) yaptığı açıklamayla görevinden istifa ettiğini duyurdu. Braverman, resmî bir belgeyi bir bakanlık çalışanına kişisel e-mail adresinden yolladığını, bunun bir hata olduğunu ve bu nedenle istifa ettiğini söyledi.

Braverman’ın “hata yapan, sorumluluk alır” sözleri istifa çağrılarına karşın koltuğundan ayrılmayan Başbakan Liz Truss’a yönelik bir mesaj olarak algılandı.

Liz Truss, 45 milyar poundluk vergi indirim paketi içeren mini bütçe nedeniyle piyasa ve seçmenden tepki görmüş, destek oranının ve sterlinin değerinin düşmesi karşısında Hazine Şansölyesi Kwasi Kwarteng’i görevden almış, açıklanan paketin iptal edildiğini duyurmuştu. Parti içinden birçok milletvekili Liz Truss’ın istifa etmesini talep ediyor.

- Advertisment -