Ana SayfaHaberlerDünyaMedvedev: Turistler bu sezon gidebilmeli

Medvedev: Turistler bu sezon gidebilmeli

 

Rusya Başbakanı Dimitri Medvedev, Rossiya televizyon kanalına yaptığı açıklamada, hükümetin Rus turistlerin bu sezon Türkiye'de tatil yapabilmesi konusu üzerinde çalıştığını söyledi.

 

"Türkiye'de tatil yapmayı seven Rus turistler, bu olanağı bu sezon elde etmeli" ifadesini kullanan Medvedev, Türkiye'den de Rus turistlerin güvenliğinin temin edilmesini beklediklerini dile getirdi. Medvedev, bu konuyu ve Türk-Rus ilişkilerinin normalleşmesini, Türk makamlarıyla her düzeyde müzakere etmeye hazır olduklarını da ekledi.

 

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rus turizm acentalarına Türkiye'ye yönelik tatil paketi satmalarını yasaklayan kararnameyi kaldırdığını açıklamıştı.

 

Türkiye – Rusya ilişkileri

 

Türk hava sahasını ihlâl eden Rus uçağının düşürülmesiyle başlayan krizde, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Putin'e mektup göndermesi ve ardından iki liderin telefonda konuşmasıyla yumuşayan ilişkiler, iki ülkenin dışişleri bakanlarının Soçi'de görüşmeleriyle bir adım daha ilerledi. 

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Sayın Putin'e gönderdiğim mektupla kendisine hem yaşanan hadiseden duyduğumuz üzüntüyü ifade ettim hem de geniş bir alanda yapabileceğimiz bölgesel işbirliği imkanlarını hatırlattım" demişti. Putin ise dün Rus diplomatlara, Türkiye'nin 'özür dilediğini' söylemişti.

 

Türkiye, 24 Kasım’da hava sahasını "5 dakika içinde 10 kez uyarılmasına rağmen" ihlâl eden Rus savaş uçağını, Suriye sınırında düşürmüştü. Bu durum Ankara ve Moskova arasında krize neden olmuştu. Moskova yönetimi uçağın Suriye üzerinde düşürüldüğünü ve Türkiye’ye hiçbir tehdit teşkil etmediğini söylerken, ABD ve sivil gözlemciler Rus uçağının Türk hava sahasını ihlâl ettiğini doğrulamıştı.

 

Kaynak: AA, Al Jazeera

- Advertisment -