Ana SayfaHaberlerDünya"Medya, terör olaylarını gizliyor"

“Medya, terör olaylarını gizliyor”

 

Haftasonu ABD Genelkurmay Başkanlığı'nda yaptığı konuşmada, Amerikan medyasının, ülkede gerçekleşen terör olaylarının üzerini kasıtlı olarak kapattığını iddia eden ABD başkanı Donald Trump, terör saldırılarının medyanın rapor ettiğinden çok daha fazla olduğunu dile getirdi.

 

Ordu görevlilerine yaptığı konuşmada "Paris'te olanları gördünüz. ABD dahil tüm dünyada aynı şeyler oluyor. Fakat Amerikan medyasından bazı sahtekarlar, kasıtlı olarak terör saldırılarının üzerini kapatarak, bunları rapor etmiyor" ifadesinde bulunan Trump, 1968 ile 2009 yılları arasında yaklaşık 40.169 saldırının özellikle New York Times gibi gazeteler tarafından üstünün kapatıldığını belirtti.

 

Beyaz Saray'ın açıklamasında, 2014 ile 2016 yılları arasında dünya genelinde yaşanan 78 olay listelendi ve listedeki saldırıların medya tarafından haberleştirilmediği öne sürüldü. Ancak listede terör saldırısı olmayan olaylar vardı ve listedeki olayların neredeyse tamamı uluslararası medya tarafından haberleştirilmişti.

 

Türkiye’deki saldırılar da listede

 

Listede, Türkiye'de gerçekleştirilen Sultanahmet, İstiklal Caddesi ve Atatürk Havalimanı saldırıları da yer alırken, dünya çapında gündem yaratan Paris'teki konser saldırıları, Berlin'deki Noel saldırısı ve Florida'daki gece kulübü baskını gibi olaylar da yer aldı.

 

CNN, The Guardian ve Independent gibi uluslararası basın kuruluşları Beyaz Saray'ın listesine tepki gösterirken, internet sitelerinde listedeki olaylarla ilgili yaptıkları haberleri yayınladı.

 

Washington Post köşe yazarı David Ignatius da köşesinde, "Bir gazeteci olarak bundan ciddi rahatsızlık duyuyorum. Cesur meslektaşlarımız her gün bu haberleri yapmak için ciddi riskler alıyor." ifadelerini kullandı.

 

Listede cinayet olayları da var

 

Beyaz Saray'ın medyada yer almayan terör saldırıları iddiasıyla yayınladığı listede terör saldırısı olmayan, sıradan cinayet vakaları da yer aldı.

 

Avustralya'da Fransız uyruklu birinin bir otelde görev yapan Mia Ayliffe-Chung'ı ve onu kurtarmaya çalışan Tom Jackson'ı öldürdüğü olay, Beyaz Saray'ın listesine terör saldırısı olarak girdi.

 

Kurbanlardan Tom Jackson'ın annesi listenin açıklanmasının ardından Twitter hesabından Donald Trump'a tepkisini gösterdi. Trump'a tweet atan Jackson, "Bu sabah uyandım ve oğlumun cinayetini kendi nefret kampanyan için kullandığını gördüm. Buna nasıl cüret edersin. Rezil bir adamsın." ifadelerini kullandı.

- Advertisment -