Ana SayfaHaberlerDünyaMerkel: Türkiye’yi eleştirsek de…

Merkel: Türkiye’yi eleştirsek de…

 

Malta’daki Avrupa Muhafazakârlar Toplantısı’nda konuşan Almanya Başbakanı Angela Merkel, Türkiye’nin sığınmacılar konusunda gösterdiği çabayı bir kez daha övdü. Türkiye ile AB arasında imzalanan geri kabul anlaşmasını savunarak, “Türkiye’yi son günlerde eleştirsek de, Türkiye 3 milyon mülteci için çok şey yaptı. Avrupa’nın Türkiye’yi bu konuda desteklemesi de doğru bir tavırdır” dedi.

 

Merkel, Suriye’deki iç savaş nedeniyle sığınmacı krizi ortaya çıktığında, Avrupa’nın ilgisiz kaldığını ve görmezden geldiğini söyledi. “Biz, Avrupa Birliği’nin sınırlarını koruma ve komşularımız konusunda yeterince kafa yormadık” diyen Merkel, şöyle konuştu:

 

“Bizim komşumuz, Nikos Anastasiadis’in ülkesinin komşusu Suriye. ‘Burada insani sorumluluğumuz yok’ mu diyelim? Bu ‘Türkiye’nin, Ürdün’ün ve Lübnan’ın sorumluluğu’ mu diyelim? Gerçek şu ki, mülteci kamplarının finanse edilmesi söz konusu olduğunda, görmezden geldik. Bu nedenle acil insani durum oluştu ve sonrasında mültecileri aldık. Çünkü yapmamız gereken sorumluklarımızı yerine getirmedik, bunu yerine getirmek için mültecileri aldık ve bu doğru bir karardı."

 

Kaynak: DHA

- Advertisment -