Ana SayfaHaberlerDünyaMessi Afgan Murtaza ile görüşecek

Messi Afgan Murtaza ile görüşecek

 

Barcelonalı futbolcu Messi, üzerinde kalemle isminin ve sırt numarasının yazılı olduğu poşet forma ile çekilmiş görüntüleriyle sosyal medyada dikkat çeken 5 yaşındaki Afgan çocuk Murtaza Ahmedi ile görüşmek istiyor. 

 

Afganistan Futbol Federasyonu'nun yaptığı açıklamaya göre, Messi, Afgan hayranı ile görüşmek için ilk adımı attı. Federasyon sözcüsü Sayed Ali Kazemi, ''Messi genç hayranı ile bir görüşme ayarlamak için bizimle iletişime geçti'' dedi. Messi'nin Murtaza Ahmedi'yi Afganistan'da mı ziyaret edeceği yoksa genç hayranını İspanya'da mı ağırlayacağı henüz netleşmedi. Barcelona kulübünden konuyla ilgili bir açıklama yapılmadı. 

 

Lionel Messi'nin babası Jorge Messi de 30 Ocak Cumartesi günü AFP'ye, ''Messi, sosyal medyada bir dalga yaratan Afgan hayranından haberdar ve onun için bir şeyler yapmak istiyor'' demişti.

 

Murtaza Ahmedi'nin fotoğrafı ilk önce bir Twitter kullanıcısı tarafından Irak'ın Duhok kentinde çekildiği iddiasıyla paylaşılmıştı. Ancak Murtaza'nın abisi Hümayun Ahmedi, Facebook'tan fotoğraflar paylaşarak formayı giyen kişinin kardeşi olduğunu açıklamıştı. Duhoklu kullanıcı da daha sonra fotoğrafın Duhok'tan paylaşılmadığını belirtmiş, memleketinin tanıtımını yapmak için böyle bir paylaşım yaptığını açıklamıştı.

 

Kaynak: AFP, Storyful

- Advertisment -