Ana SayfaHaberlerDünyaNavalny'nin duruşmasından: Bu fotoğraf karesi 27 bin dolara satıldı

Navalny’nin duruşmasından: Bu fotoğraf karesi 27 bin dolara satıldı

Rusya’da ünlü muhalif Aleksey Navalny’nin hapis cezasına çarptırıldığı gün, karakolda çekilen ve maskeli bir polis memurunun Putin portresinin altında duruşmayı izlediği fotoğraf, açık artırmada 2 milyon rubleye (yaklaşık 27 bin dolar) alıcı buldu.

Navalny’nin duruşması sırasında, ünlü fotoğrafçı Dmitriy Markov tarafından karakolda çekilen ve sosyal medyada hızl yayılan fotoğraf, Navalny yanlılarına yönelik gözaltı ve tutuklamaların simgesi haline gelmişti.

Fotoğraf, 10 bin ruble başlangıç fiyatı ile satışa çıkarıldığı müzayedede, Yekaterina adlı biri tarafından 2 milyon rubleye satın alındı.

Fotoğrafçı Markov, eserinin satışından elde edilecek gelirleri, protestolar nedeniyle tutuklanan muhaliflere destek olan “OVD-İnfo” ve “Apologii protesto” adlı kuruluşlara bağışlayacağını açıkladı.

Ünlü fotoğrafçı Dmitriy Markov, Navalny’nin 3,5 yıl hapis cezasına çarptırıldığı 2 Şubat günü mahkeme binasının yakınlarında gözaltına alınmış ve götürüldüğü karakolda bu fotoğrafı çekmişti. Kaynak: turkrus.com

- Advertisment -