Ana SayfaHaberlerDünyaNe dertler var dedirten bir Avustralya haberi

Ne dertler var dedirten bir Avustralya haberi

Avustralya’nın en prestijli kanalı Nine9 kanalında geçen hafta yayımlanan “Güncel Bir Mesele” programında, hükümet tarafından ev tahsis edilen iki çocuklu annenin yaşadıkları izleyenlerin yüreğini burktu.

Hikâyemiz Avustralya hükümetinin iki çocuklu bekâr bir anne olan Eneesa’ya bir ev vermesiyle başlıyor. Sydney’in güneyinde çocuk odalı iki katlı bu evde her şey tıkırında ilerlerken, Eneesa bir gün odalardan birinde, evdeki nemden ötürü küf ve mantarlar çıktığını fark etmesiyle dehşete düşüyor ve hemen tv programına başvuruyor. 

Olayı duyar duymaz evi ziyaret eden program yapımcıları, yanlarında bir uzman heyet de götürmüş: Nem ölçen uzmanlar, tadilat ustaları, bakteri ve mantarlarla ilgili bilgisine başvurulan bilim adamları, evin ikinci katında bilimsel araştırma yapmak ve çözüm önerileriyle gelmek için kamp kurmuş.

Yaşadıklarını aktarırken gözyaşlarına boğulan annenin artık dayanılmaz bir noktaya geldiği anlatılıyor. Aslında endişenin kaynağı, Sydney’de karşılaşma tehlikesi hiç de az olmayan zehirli mantarların daha önce neden olduğu olaylar. Ama bir evin ikinci katında rutubetten çıkan mantarın zehirli olamayacağı konusunda hemen hemen herkes hemfikir.

Nem ölçer cihazla çalışmalarına başlayan  Adli Tıp uzmanı Vince Nealby, bakterilerin zararlı olabileceğini anlatıyor. Tesisatçı Brad ise 18 yıllık kariyerinde böyle bir rezalet görmemiş.

Günlerdir Avustralya’daki haber bültenlerine konu olan bu “elim” hadisede aslında Avustralya hükümeti, ilk haftadan şikâyete cevap vermiş ve tadilat taahhüt etmiş. Ama üç çocuk annesi bunu çok geç bir müdahale olarak yorumluyor.

- Advertisment -
Önceki İçerik
Sonraki İçerik