Ana SayfaHaberlerDünyaPapa Francis eşcinsel evlilikleri onayladı: ‘Onlar da Tanrı’nın çocukları’

Papa Francis eşcinsel evlilikleri onayladı: ‘Onlar da Tanrı’nın çocukları’

Papa Francis’in hayatını anlatan Francesco belgeselinin Roma’daki ilk gösteriminde, Katoliklerin ruhani lideri eşcinsel evliliklerini onayladığını dile getirdi:

Roma Film Festivalinde ilk gösterimi bugün gerçekleştirilen Francesco belgeselinde Papa eşcinsel evlilikleri hakkındaki görüşünü şu cümlelerle dile getirdi: 

“Onlar Tanrı’nın çocukları ve aile kurmak onların da hakkı. Hiç kimse dışlanmamalı ve bundan dolayı hayatı zorlaşmamalı. Yapmamız gereken şey medeni bir evlilik kanunu oluşturmaktır. Böylece eşcinseller yasal olarak korunmuş olacaklar.”

Katoliklerin ruhani lideri, Buenos Aires Piskoposluğu zamanında eşcinsel evliliğe karşı olmasına rağmen, eşcinsel çiftlere yasal koruma verilmesini desteklediğini hatırlattı.

Papa’nın Biyografı: “Şaşırtıcı değil”

Hayatını yakından izleyen biyograf Austen Ivereigh de Papa Francis’in Buenos Aires yıllarını hatırlatıp, “O her zaman eşcinsel evliliğe karşıydı. Ama aynı zamanda kilisenin onlara yasal koruma sağlayabilecek bir medeni kanunun tesis edilmesini desteklemesi gerektiğine inandı” ifadelerini kullandı.

Katolik doktrininde eşcinsel ilişkiler “sapkın davranış” olarak görülüyor.

Kaynak: BBC

- Advertisment -