Ana SayfaHaberlerDünyaRus turizmciler: "Türkiye'ye uçuşlar başlasa bile, yolcu nasıl bulunacak?"

Rus turizmciler: “Türkiye’ye uçuşlar başlasa bile, yolcu nasıl bulunacak?”

Türkiye’nin, Rusya’ya uçuşları 15 Haziran’da başlatmayı teklif etmesi Rusya’da nasıl yankı buldu? Business FM’in görüşlerini aldığı sektör temsilcilerinin görüşleri şöyle:

Roman Gusarov (Avia.ru Genel Yayın Yönetmeni): “Asıl mesele, yolcular nasıl bulunacak? Turizm sektörünün, uçakların doluluğunu sağlaması gerekiyor. Bu süreç havacılık veya turizm endüstrisiyle değil, Türkiye’de ve Rusya’da salgının gidişatıyla ilgili. Türkiye artık herkese kapılarını açtı. Bu ülke için çok fazla turist, hayati öneme sahip. Bizim de hangi risklerin bulunduğunu anlamamız gerekiyor, çünkü Türkiye’de salgındaki durum ideal değil ve oraya farklı ülkelerden turistler gidiyor. Rusya da hala salgında odak noktası.”

Artur Muradyan (Space Travel Genel Müdürü): “Maalesef, kısıtlamaların kaldırılma hızı, yaz sonundan önce yurt dışına çıkamayacağımızı gösteriyor. Başka ülkelerde bizi görmekten çok memnun olacaklarını da sanmıyorum. Fransa, Almanya gibi ülkelerin, hastalığın seyri bu şekilde devam ederse, Rusya vatandaşları için sınırlamaları kıştan önce kaldırmayacaklarını tahmin ediyoruz.”

AB, Rus turistlere yasağı sürdürme kararı almıştı.

(Kaynak: turkrus.com)

- Advertisment -