Ana SayfaHaberlerDünyaRusya’nın ABD Büyükelçisi Antonov: “Washington Ukrayna’daki durumu, büyük nükleer güçler çatışmasına doğru...

Rusya’nın ABD Büyükelçisi Antonov: “Washington Ukrayna’daki durumu, büyük nükleer güçler çatışmasına doğru itiyor”

Rusya’nın ‘nükleer’ tehdidi bu defa ABD topraklarından seslendirildi. En son Putin’in “blöf değil” diye hatırlattığı nükleer silah tehdidi bugün (29 Eylül) Rusya’nın ABD büyükelçisinden geldi.

Büyükelçisi Anatoli Antonov, “ABD’nin Ukrayna’daki durumu nükleer güçler çatışmasına doğru ittiğini” savundu. Antonov, “ABD’nin Ukrayna tarafında çatışmaya doğrudan katıldığı açık. Washington alenen Kiev’e ölümcül silah tedarikini artırıyor, Kiev’e istihbarat sağlanıyor, Rus ordusuna karşı ortak operasyonlar planlanıyor. Bu düşmanca eylemlere ve saldırılara karşı sabrımızı kontrol etmek istiyorlar. Aslında, Washington bu politikalarıyla durumu, büyük nükleer güçler arasında öngörülemeyen sonuçlarla dolu bir çatışmaya doğru itiyor” dedi. Rus elçi, herhangi bir nükleer silah kullanımının, yerel veya bölgesel bir çatışmanın hızla küresel bir felakete dönüşmesine yol açabileceği uyarısında bulundu.

- Advertisment -