Ana SayfaHaberlerDünyaTrump İncilli gösteri yapmıştı, adı değişti: ‘Karaderili Hayatlar Önemlidir Meydanı’

Trump İncilli gösteri yapmıştı, adı değişti: ‘Karaderili Hayatlar Önemlidir Meydanı’

Başkent Washington DC Belediye Başkanı, Beyaz Saray’ın yakınında bulunan ve Trump’ın önünde İncil’le fotoğraf çektirmesi için barışçı göstericilere karşı güç kullanılan St John’s Kilisesi’nin önündeki meydanın adını ‘Karaderili Hayatlar Önemlidir’ olarak değiştirdi. Belediye Başkanı, kararını twitter’dan da duyurdu.

Demokrat Partili Belediye Başkanı Muriel Bowser, “Washingtonlular olarak, sadece Amerika’da barış içinde toplanabileceğimizi, hükümetimize şikâyetlerimizi iletebileceğimizi ve değişim isteyebileceğimizi göstermek için burada barışçı bir şekilde bir arada durmak istiyoruz” dedi.

Belediye Başkanı, Beyaz Saray’a çıkan caddede iki blok boyunca uzanan parlak sarı boyayla yazılmış ‘Karaderili Hayatlar Önemlidir’ duvar yazısını gösteren bir videoyu da twitter hesabından paylaştı.

Bowser, Perşembe günü de Trump’a mektup yazarak, federal orduyu başkentten çekmesini istedi. Cuma sabahı itibariyle Washington’da sokağa çıkma yasağının kalktığını hatırlatan Bowser, kent polisinin barışçı gösterilerle ilgilenebileceğini, federal kanun kuvvetlerinin ve teçhizatlarının göstericileri kızdırdığını söyledi. Bowser, bu durumun,  Karaderili Amerikalıları öldüren ırkçı ve çökmüş sistemlerde reform ve değişim isteyen, bunu da büyük ölçüde barışçı gösterilerle dile getirenlerin şikâyetlerine yenilerini eklediğini belirtti. Belediye Başkanı, askerlerin üzerinde kimliklerini belirten hiçbir işaret olmamasının ‘kurulu komuta zincirleri’ dışında hareket etmelerine olanak verdiğini de sözlerine ekledi.

- Advertisment -