Ana SayfaHaberlerDünyaTrump’ın eski çalışanı Kash Patel dokunulmazlık karşılığında savcılıkla iş birliği yapacak, itirafçı...

Trump’ın eski çalışanı Kash Patel dokunulmazlık karşılığında savcılıkla iş birliği yapacak, itirafçı olacak

Trump dönemi eski Beyaz Saray çalışanlarından Kash Patel, Trump’ın evinde bulunan gizli belgeler hakkında savcılıkla iş birliği yapma ve ifade verme kararı aldı. Adalet Bakanlığı, bunun karşılığında Kash Patel’e soruşturma kapsamında dokunulmazlık hakkı verileceğini açıkladı. Kash Patel’in Trump’ın evinde bulunan belgelerin niteliğine ve eve nasıl taşındığına dair itiraflarda bulunması bekleniyor.

Trump’ın Florida’daki evinde bulunan gizli başkanlık belgeleri hakkındaki soruşturmada yeni ve önemli bir gelişme yaşandı. Trump döneminde Beyaz Saray’da çalışan Kash Patel, Trump’ın evinde bulunan belgelerle ilgili savcılıkla iş birliği yapma ve itirafçı olma karşılığında soruşturma kapsamında dokunulmazlık hakkı kazandı. Kash Patel, kendisinin de içinde yer aldığı herhangi bir suç işlendiğini itiraf ederse bu suçlar kapsamında yargılanmayacak, ceza almayacak.

Patel’in, Trump’ın evinde bulunan belgelerin gizlilik kararının gerçekten kaldırılmış olup olmadığı, eve nasıl taşındığı, herhangi bir kuralın bu süreçte çiğnenip çiğnenmediği hususlarında itirafta bulunması bekleniyor.  

- Advertisment -