Ana SayfaHaberlerDünyaYeğeni, kitabında Trump’ı anlattı: ‘Dünyanın en tehlikeli adamı’

Yeğeni, kitabında Trump’ı anlattı: ‘Dünyanın en tehlikeli adamı’

Trump’ın 55 yaşındaki yeğeni Mary Trump’ın, Too Much and Never Enough: How My Family Created the World’s Most Dangerous Man (Çok Fazla ve Hiç Yeterli Değil: Ailem Dünyanın En Tehlikeli Adamını Nasıl Yarattı) başlıklı kitabı, Simon & Schuster yayınevi tarafından 28 Temmuz’da piyasaya çıkarılacak. Bu, Amerikan Başkanı’nın ilk defa, kendi ailesinden birinin övücü olmayan açıklamalarıyla baş etmek zorunda kalmasına yol açabilir.

Kitapta Mary Trump, New York Times’ın Başkan’ın ve ailesinin finansal durumu hakkında yaptığı ve üç çalışanının Pulitzer Ödülü almasını sağlayan haberin ana kaynağının kendisi olduğunu ve gizli vergi belgelerini de kendisinin temin ettiğini açıklıyor. New York Times sözcüsü de Beyaz Saray da bu konuda yorum yapmadı. Söz konusu haber Trump’ın servetini kendi kazanmış bir milyarder olduğu savını doğrulamıyordu.

Mary Trump, Başkan’ın 1981’de ölen ağabeyi Fred Trump Jr.’ın kızı. Aile büyüğü Fred Trump Sr.’ın 1999’da ölmesi üzerine vasiyeti konusundaki bir aile çatışması dışında genellikle gözden uzak bir hayat yaşadı. Kardeşiyle birlikte dava açan Mary Trump, Donald Trump ve kardeşlerinin yüz milyonlarca dolar değerindeki mal varlığının bölüşümünde nüfuzlarını kötüye kullandıklarını savunmuş, 2000 yılında New York Daily News’a verdiği röportajda da, “halam ve amcalarım kendilerinden utanmalı. Eminim utanmıyorlar,” demişti.

Çeşitli eski Beyaz Saray görevlileri ve Trump yönetiminin, aralarında eski FBI direktörü James Comey’in, eski FBI direktör yardımcılarından Andrew G. McCabe’in de bulunduğu mensupları Trump için sorunlu kitaplar yazmışlardı. Yayıncılar Trump yönetimine ilişkin gazetecilik araştırmalarının basımından büyük paralar kazanıyor. Simon & Schuster’ın Başkan ve ailesi hakkında olumsuz bilgiler içeren yayınları arasında Bob Woodward’un, daha ilk haftasında 1 milyon kopya satan Fear: Trump in the White House (Korku: Trump Beyaz Saray’da) kitabı ve Washington Post muhabiri Mary Jordan’ın Melania Trump biyografisi de yer alıyor.

(Kaynak: New York Times)

- Advertisment -