Ana SayfaHaberlerDünyaYunanistan’dan AB’nin Belarus yaptırımlarına Türkiye şartı

Yunanistan’dan AB’nin Belarus yaptırımlarına Türkiye şartı

Belarus'a yaptırım uygulamaya hazırlanan Avrupa Birliği'nde “Türkiye” anlaşmazlığı çıktı. Yunanistan ve Kıbrıs, aynı yaptırımın Türkiye'ye uygulanmaması durumunda Belarus'a yaptırıma yeşil ışık yakmayacak.

Bloomberg’ün haberine göre, Doğu Akdeniz konusunda Türkiye’ye karşı katı yaptırımlar uygulanması için Avrupa Birliği’ne baskı yapan Yunanistan ve Kıbrıs, Türkiye’ye yaptırım uygulanmaması halinde AB’nin adil olmayan bir seçimden sonra haftalardır sokaklarda gösterilerin ve gözaltıların sürdüğü Belarus yaptırımlarına destek vermeyecek.

Temmuz ayında AB, Akdeniz’de güvenliğini tehlikeye attığı iddiası ile Türkiye’ye karşı “güçlü yaptırımlar” içeren bir liste yayınlamasını teklif eden Yunanistan’ın isteğini reddetmişti.

Kıbrıs’ın Haziran ayında yaptığı, Türkiye’den 7 işletmenin ambargo listesine alınması konusundaki teklifiyle ilgili ise henüz bir gelişme yok.

AB, daha önce üyesi olan Kıbrıs’ın alanında keşif yaptığı gerekçesiyle Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı’nın iki çalışanının banka hesaplarını dondurup Avrupa’ya seyahat yasağı getirmişti. 

AB ülkesi ülkeler 24-25 Eylül’de Brüksel’de toplanacak. Zirvenin iki gündem maddesinin Türkiye ve Belarus olması bekleniyor. 

- Advertisment -