Ana SayfaHaberler"Dünyada her kim bu kardeşinize saldırıyorsa aslında Türkiye'ye saldırıyor demektir"

“Dünyada her kim bu kardeşinize saldırıyorsa aslında Türkiye’ye saldırıyor demektir”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kızılcahamam'da partisinin kampında konuştu. 3600 ek gösterge için 5 milyon memura müjde veren Erdoğan, "Dünyada her kim bu kardeşinize saldırıyorsa aslında Türkiye'ye saldırıyor demektir. Dünyada her kim AK Parti'yi ve Cumhur İttifakını kötülüyorsa aslında Türkiye'yi hedef alıyor demektir" dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Kızılcahamam’da düzenlediği çalışma kampının kapanışında açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, kamuoyunda merak edilen memurlar için 3600 ek göstergeye ilişkin “Çalışan ve emekli memurlarımızla ilgili 3600 ek gösterge çalışmasını hazırladık. Meclis’e sunma aşamasına geldi. Sadece 4 meslek grubunun değil 5 milyon memur ile 3600 ek gösterge meselesini çözdüğümüzü belirtmek isterim” dedi.

Erdoğan, yarın (6 Haziran) yapılacak Kabine Toplantısı’nın ardından 3600 ek gösterge ile ilgili hazırlığı detaylarıyla açıklayacağını söyledi.

Erdoğan’ın konuşmasından öne çıkanlar şu şekilde oldu:

“Ülkemizde maalesef şahsım, AK Parti, kadrolarımız hakkında söylenen her yalana inanmaya hazır bir kitle var. Kendilerine ikbal devşirmeye çalışanlar belki her dönem vardı ama hiçbir zaman bu kadar hırslı ve cüretkar değillerdi. Biz bunlarla mücadele ederken bazen üslubumuzu ve tavrımızı sertleştirmek mecburiyetinde kalıyoruz. Nedeni ülkemize karşı mesuliyetlerimizi yerine getirme gayesidir.”

“AK Parti’nin milletimizin her kesimi gibi gençlerimizin de gönlünde nasıl sarsılmaz bir taht kurduğuna şahitlik ettik. Pek çok partinin en büyük mitinglerinde bir araya getirebildiği insanın kat be kat fazlası gencimizle buluştuğumuzda maziden atiye kurduğumuz köprünün ne kadar güçlü olduğunu Adana’da gördük. Gençlerimize coşkuları, ahde vefaları için bir kez daha teşekkür ediyorum.”

“Akıl ve vicdan sahibi hiçbir kimsenin inkar edemeyeceği bir gerçek ki dünyada her kim bu kardeşinize saldırıyorsa aslında Türkiye’ye saldırıyor demektir. Dünyada her kim AK Parti’yi ve Cumhur İttifakını kötülüyorsa aslında Türkiye’yi hedef alıyor demektir.”

“Beklentilerimiz karşılanmadan NATO’nun genişlemesi konusunda tutum değişikliğine gitmeyeceğiz.”

“Batı’nın kendi güvenlik ve refahını korumak üzerine kurduğu sistem çatırdıyor. BM’nin reform edilmesi konusunda yıllardır dile getirdiğimiz teklifin isabeti görülüyor. Dünya 5’ten büyüktür. Şimdi kendileri bunu söylemeye başladılar. BM Güvenlik Konseyi’ni reforme edelim diyorlar. Dediğimize gelecekler. BM Güvenlik Konseyi herhangi bir şeyi başarabiliyor mu? Herhangi bir kararı alabiliyorlar mı, Rusya ve Ukrayna konusunda verebildikleri bir karar var mı?”

“Ülkemiz Suriye kaynaklı düzensiz göçü 11 yıldır başarıyla yönetirken Ukrayna – Rusya krizi sonucu Avrupa’nın yaşadığı paniği ibretle takip ediyoruz.”

“Önümüzde konuttan otomobile uzanan bir liste var. TÜİK’in Mayıs verileri enflasyonun artık aşağı yönlü bir eğilime girdiğini göstermektedir.Piyasaların fiyatlandırma alışkanlığını değiştirmelerini sağlayarak hayat pahalılığına sınır çekmeye çalışıyoruz. Dünyanın 2. Dünya Harbi sonrasında yaşadığı en büyük sarsıntıdan ülkemizi en az kayıpla çıkarmanın güçlüğünü biliyoruz.”

“Seçimlere bir yıl kala böyle bir tabloyla karşı karşıya bulunmamız işimizi elbette biraz daha zorlaştırıyor olabilir. Bizim 20 yıllık tarihimizde hiçbir başarımız bizlere altın tepside sunulmadı. Biz bugünlere akrebin kıskacında yoğrularak geldik. Çalıştık, sabrettik, girdiğimiz tüm mücadelelerin hepsinden alnımızın akıyla çıktık.”

- Advertisment -