Ana SayfaHaberlerDünyaDünyanın en yaşlı mankeni 91 yaşındaki “İspanyol Kralı”

Dünyanın en yaşlı mankeni 91 yaşındaki “İspanyol Kralı”

91 yaşındaki Andrés García-Carro, her zaman şık ve havalı biri olmuştu. Hayatını değiştiren ise bir moda dergisinde yönetici asistanlığı yapan torununun Covid-19 sırasında yaşlı büyükbabası ve büyükannesini yalnız bırakmamak için İspanya’daki evlerine taşınması oldu. Fotoğraflarını çeken torunu Instagram’da İspanyol Kralı hesabını açtı. Bir anda büyük bir ilginin ardından teklifler geldi. İspanyol Kralı, artık Zara, Adidas gibi markalar için mankenlik yapan dünyanın en yaşlı mankeni: “Keşke 20 yıl önce bu kariyere başlasaydım”

Gerçek adı Andrés García-Carro olan İspanyol Kralı, üç yıl önce fotoğraflarını çekmeye başlayan ve Instagram’ı için bu takma adı seçen torunu Celine van Heel sayesinde biraz tesadüfi bir şekilde model oldu.

Van Heel, 2020 baharındaki Covid-19 karantinaları sırasında, yalnız kalmamaları için uzun bir süre İspanya’da büyükbabası ve büyükannesiyle yaşamış. O zamanlar Fransız moda dergisi L’Officiel’de yönetici asistanıymış. Ama fotoğrafçılığı hiç denememiş.

Ancak evlerine kapanmışken, her zaman çok şık ve havalı olan 90’lara gelmiş dedesini  giydirip ve çekmeye başladı, onun için bir Instagram hesabı açmış.

Şimdi internette dedesinin on binlerce takipçisi var.

91 yaşındaki İspanyol Andrés García-Carro, daha önce Arjantin’de bir çiftlik yönetmiş, Uruguay’da bir restoran açmış ve İspanya’da emlakçılık yapmış. 

İlk kez model olarak ise 89 yaşında 2020’de L’Officiel China’nın baskısında çıkmış. 

Kısa süre sonra, ipek bornoz, pijama, kot pantolon ve güneş gözlüğü ürünleri için Zara ile çalışmış. İspanya Kralı 91 yaşından çok daha genç görünüyor ama hala sigara içiyor ve güneşleniyor. Halinden memnun: 

“Eskisinden bile daha genç görünüyorum! Modellikte en çok ödüllendirici bulduğum şey genç insanlarla tanışmak, yeni şeyler öğrenmek ve aktif olmak. Oturma odamda oturup hayatın geçip gitmesini izlemek istemiyorum.”

García-Caro, klasik bir sinema yıldızının sert bakışları ve köşeli yüzüyle, fotoğrafı çekilmek için yaratılmış bir yüze sahip. 

İspanyol Kral’ın bugüne kadarki en çarpıcı pozlarından birini giyim markası Schott NY kampanyası için verniş. Van Heel tarafından retro bir bowling salonunda fotoğraflanan Garcia-Carro, kırmızı bir üniversite ceketini omuzlarına atmış, başparmağını kemer tokasının ve hımbıl pantolonunun kemerinin arkasına koymuş ve saçlarının belirgin telleri yüzüne düşmüş. Markanın reklam mottosu şöyle: “Her şey tavırla ilgili” 

Bugün, sosyal medyada hatırı sayılır bir takipçi kitlesine sahip olan ve Zara ve Adidas için önemli kampanyalara imza atan İspanyol Kral, Avrupa’nın en yaşlı çalışan modeli.

“Nasıl poz vereceğini biliyor. Bence nasıl poz verileceğini bilerek doğmuş,” diyor torunu van Heel: “Ona her şeyi giydirebilirsiniz ve harika görünür.”

García-Caro ise torununun kendisini ilk fotoğrafladığı andan itibaren rahat hissettiğini söylüyor: “Bu kariyere 20 yıl önce başlamadığım için pişmanım.”

- Advertisment -