Ana SayfaHaberlerDuran Kalkan: "Ukrayna yönetimine sahip çıkan devrimci, demokrat olamaz. O yönetim işbirlikçiydi,...

Duran Kalkan: “Ukrayna yönetimine sahip çıkan devrimci, demokrat olamaz. O yönetim işbirlikçiydi, uşaktı”

PKK liderlerinden Kalkan’dan Rusya’nın Ukrayna işgaline destek geldi: “ “Ukrayna yönetimine sahip çıkan politikaların hiçbirisi devrimci, demokrat, doğru olamaz. Ukrayna’nın işgalden kurtarılması falan meselesi değildir. O yönetim işbirlikçiydi, uşaktı” Kalkan, “Koronavirüs’ün derin kriz içinde olan kapitalist modernite sistemi tarafından üretildiğini” iddia etti.

Duran Kalkan, Rusya’nın Ukrayna işgaliyle yorumlarında Ukrayna’nın Soğuk Savaş dönemindeki gibi hareket ettiğini belirterek şunları söyledi:

“İki taraf olsun ve birine yaslanayım diyorlar. Ukrayna yönetimi de o biçimde NATO’ya, bilmem İngiltere’ye, ABD’ye yaslanmaya çalıştı, çalıştı, çalıştı! Şimdi herkes yüzüstü bıraktı. Çünkü öyle bir dünya yok. Ne eski ABD var ortada ne de Sovyetler Birliği’nin kendisi var.”

Ukrayna’nın hatasının cezasını çektiğini söyleyen Kalkan şöyle konuştu:

“En büyük hatayı Ukrayna yönetimi yaptı, yani eskisi varmış gibi şey yaptı kendine göre, dayanak aradı. Tabii şimdi de hatasının cezasını ödüyor. Yani başka bir şey denemez. Kendisi yol açtı.

“Ukrayna yönetimine sahip çıkan politikaların hiçbirisi devrimci, demokrat, doğru olamaz.

“Ukrayna’nın işgalden kurtarılması falan meselesi değildir. O yönetim işbirlikçiydi, uşaktı. Neyin yönetimiydi ki.

“Ukrayna toplumunun iradesini mi temsil ediyordu gerçekten. Bağımsız devletlermiş de egemenlik hakları varmış da. Ne egemenliği ne bağımsız devleti…

“Bir sömürü ve soygun çetesiydi. O çete yıkılıyor şimdi yerine yenisini kurmaya çalışıyorlar.”

Kalkan: Koronavirüsü kapitalizm üretti

Kalkan aynı mülakatında kapitalist modernite sisteminin derin kriz ve kaos içinde olduğunu söyleyerek, koronavirüsün kapitalizm tarafından üretildiğini öne sürdü:

“Kapitalist modernite sistemi bundan çıkış yapamıyor, tam tersine sadece hastalık üretiyor, savaş üretiyor. İşte koronavirüs üretti, şimdi Ukrayna savaşını üretiyor. Zaten dün Suriye savaşıydı, Irak savaşıydı, Ortadoğu’nun birçok alanında savaştı. Sistemin kriz ve kaosu ancak yeni kanser türü hastalıklar, mikroplar üreterek, yeni savaşlar üreterek, işgal, istilalar ortaya çıkartarak kendi varlığını sürdürebiliyor.”

- Advertisment -