Ana SayfaHaberlerDüzce’de Roman Kültür Merkezi’ne Süleyman Soylu’nun adı verildi: “Roman kardeşlerimiz istedi”

Düzce’de Roman Kültür Merkezi’ne Süleyman Soylu’nun adı verildi: “Roman kardeşlerimiz istedi”

AK Partili Düzce Belediyesi, inşaatı devam eden Roman Eğitim ve Kültür Merkezi’ne Süleyman Soylu’nun adını verdi. Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü, Soylu’nun henüz bakan olduğu 11 Mayıs’taki temel atma töreninde şöyle konuşmuştu: “İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’yu aradım rica ettim. Bakanımız bizi kırmadı ve bu proje için 4 Milyon TL ödenek gönderdi. Sayın Bakanımız kabul etmiyorlar ama buranın adını Roman kardeşlerimiz çok istedi, Süleyman Soylu Kültür Evi adını aldı. Sayın bakanımıza ‘Adını biz vermedik. Roman kardeşlerimiz sizi çok seviyor, onlar bu ismin verilmesini istedi’ diye söyledim.”

AK Partili Düzce Belediyesi, Ağa Mahallesi’nde yapımı süren kültür merkezine eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun adını verdi.

Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü, “Roman Kültür Evi” adıyla gündeme gelen kültür merkezinin 11 Mayıs’taki temel atma töreninde, şunları söylemişti:

“Bizim şükran borçlu olduğumuz kardeşlerimiz, büyüklerimiz var. Biliyorsunuz her proje, bütçe işinde bitiyor. Para yoksa olmuyor. Burası için de para gerekiyordu. Belediye olarak bir miktar bütçe ayırdık, AB Projelerine başvurduk o görüşmeler de iyi gidiyor. Yaklaşık 300 Bin Euro bütçeli başvuru sürecimiz sorunsuz işliyor. Ancak bu işi hızlı yürütmek için başka bir formül bulduk. İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’yu aradım rica ettim, Ayşe Hanım da aradı rica etti. Bakanımız bizi kırmadı ve bu proje için 4 Milyon TL ödenek gönderdi. Sayın Bakanımıza şükranlarımızı sunuyoruz, Allah kendisinden razı olsun.

Sayın Bakanımız kabul etmiyorlar ama buranın adını Roman kardeşlerimiz çok istedi, Süleyman Soylu Kültür Evi adını aldı. Hayırlı, uğurlu olsun. Sayın bakanımıza adını biz vermedik. Roman kardeşlerimiz sizi çok seviyor, onlar bu ismin verilmesini istedi diye söyledim.”

Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü temel atma töreninde.

- Advertisment -