Ana SayfaHaberlerEbrar’a rakip Dinamo Moskova’dan belaltı saldırı: “Rusya’da LGBT propagandası yasaktır; çocuklarınızın yanında...

Ebrar’a rakip Dinamo Moskova’dan belaltı saldırı: “Rusya’da LGBT propagandası yasaktır; çocuklarınızın yanında olacağını hayal edin”

Rusya’da Lokomotiv Kaliningrad kulübünde forma giyen Ebrar Karakurt, Rusya ligi yarı final serisinden eledikleri Dinamo Moskova’nın ana gündemi oldu. Rakip takım kaptanı Goncharova’nın orta parmak hareketine “Ağlayacaksan oynamayalım Goncagül” diye karşılık veren Karakurt, Dinamo Moskova’nın sosyal medya hesaplarından sevinç görüntüleri ile hakeme itiraz ettiği anlardan derlenen videoya da “Harika edit için teşekkürler” diye karşılık verdi. En son Dinamo Moskovalı eski voleybolcu Godina’nın yazdığı bir metin kulübün sitesinden yayınlandı: “Rusya, LGBT topluluğunu aşırılıkçı bir örgüt olarak tanımaktadır ve gençler arasında geleneksel değerlerden bu sapmanın propagandası yasaktır.”

Milli voleybolcu Ebrar Karakurt’un formasını giydiği Rus kulübü Lokomotiv Kaliningrad, Rusya Ligi yarı final serisinin 5’inci maçında Dinamo Moskova’yı 3-1 yenerek finale yükseldi.

Karakurt’un sevinci sırasında Dinamo Moskova’nın kaptanı Nataliya Goncharova, Karakurt’a orta parmak hareketi yaptı.

“Ağlayacaksan oynamayalım Goncagül”

Karakurt, maçtan sonra Instagram hesabından yaptığı paylaşımda Goncharova’ya “Ağlayacaksan oynamayalım Goncagül” diye gönderme yaptı.

“Rakip oyuncuların provokasyonlarına karşı sakin kalamadık”

Dinamo Moskova’nın sitesinden ise Goncharova’nın özür dilediği belirtilen bir açıklama yayınlandı. Ancak açıklamada “Rakip takımın oyuncularının seri boyunca devam eden provokasyonlarına karşı yeterince sakin kalamadığımız için üzgünüz” ifadelerine yer verildi. Dinamo Moskova’dan yapılan açıklama şöyle:

“Dinamo Moskova Kadın Voleybol Kulübü ve takım kaptanı Nataliya Goncharova, 14 Nisan’da Moskova’da Lokomotiv’e karşı oynanan Süper Lig play-off serisinin beşinci yarı final maçında yaşananlar için taraftarlara ve izleyicilere resmi özürlerini sunuyor. Rakip takımın oyuncularının seri boyunca devam eden provokasyonlarına karşı yeterince sakin kalamadığımız için üzgünüz. Daha sonraki bir tarihte rakiplerin sportmenlik dışı davranışlarını da içeren ayrıntılı bilgiler internet sitemizde yayınlanacaktır.”

Açıklamadan sonra Dinamo Moskova’nın sosyal medya hesaplarından yarı final serisi boyunca farklı maçlardan, Karakurt’un bazı sevinç gösterileri ve hakeme itiraz ettiği anların görüntülerin derlemesinden oluşan 53 saniyelik bir video “Rakipler tarafından yapılan sportmenlik dışı davranışlar” denilerek paylaşıldı.

“Bu harika edit için teşekkürler”

Karakurt, Dinamo Moskova’nın bu paylaşımına da Instagram hesabından “Bu harika edit için teşekkürler. Sayenizde yarı final serisinde ne kadar harika oynadığımızı bir kez daha hatırladık” diye cevap verdi.

Karakurt, diğer paylaşımında da Dinamo Moskova’ya “Spor ahlakı, provokasyon ve saygı en son konuşmamız gereken şey… Rakip takım kaptanının maç içinde yaptığı hareketler üzerine konuşalım” diye cevap verdi.

“Rusya’da LGBT propagandası yasaktır”

Karakurt, son olarak Dinamo Moskova tarafından bir de LGBTİ+ kimliği üzerinden hedef alındı. Dinamo Moskova’nın eski voleybolcusu Yelena Godina’nın kulübün sitesinde yayınlanan yazısında şu ifadeler yer aldı:

“Rusya, LGBT topluluğu yasama düzeyinde aşırılıkçı bir örgüt olarak tanınmaktadır ve gençler arasında geleneksel değerlerden bu sapmanın propagandası yasaktır. Ancak voleybol maç yayınlarında Kaliningrad Lokomotiv oyuncularının rakip takımlara karşı yaptığı cinsel ilişkiyi taklit eden canavarca hareketlerin, dudaklardan eşcinsel öpücüklerin ve diğer iğrençliklerin yakın çekimleri utanç verici bir şekilde gösteriliyor.

Gelecek nesil voleybolculardan oluşan çok sayıda çocuklu aile spor salonlarına geliyor. Sezon boyunca maçın hakemleri, ülkemizin kültürüne ve ahlaki değerlerine tam bir saygısızlık gösterme açısından cezasızlık ve müsamahakarlık olarak nitelendirilen bu tür davranışlara ilişkin tek bir yorum bile yapmamıştır. Daha da kötüsü, tüm bunlar şeytani kılığa bürünen takım arkadaşlarının onayıyla karşılanırken, Lokomotiv oyuncularından üçü kendi çocuklarını büyütüyor!

Çocuklarınızın aynı soyunma odasında veya duşta böyle bir şeyin yanında olacağını hayal edin. Bu ‘temsilcilerin’ çocuklarınızın antrenman sonrası kıyafetlerini değiştirdiğini görmelerini, elleriyle onlara dokunmalarını, övündükleri şeyleri onlara tanıtmalarını ister misiniz?

Rus topraklarının ve halkının düşman bombardımanına maruz kaldığı, ülkenin en iyi temsilcilerinin ellerinde silahlarla bizi koruduğu bir dönemde, doktorlar, öğretmenler, rahipler, en karmaşık emek yoğun mesleklerden işçiler bizim yararımız için çalışıyorlar. Bu yalnızca evrensel kınamaya ve aşağılamaya neden olabilir!”

Godina, yazısında, Karakurt ile takım arkadaşı Yuliya Brovkina’nın maç sırasında sevindikleri bir anda birbirlerine sarıldıkları ve öptükleri iki fotoğrafa da yer verdi.

Mengü: “Ebrar Karakurt’un Rusya’da bulunması milli mesele”

Gazeteci Nevşin Mengü, Godina’nın yazdıkları üzerine X hesabından paylaştığı mesajında, Şubat 2022’de “yasa dışı esrar bulundurmak” suçundan Rusya’da tutuklanan ABD’li LGBTİ+ basketbolcu Brittney Griner’ı hatırlattı. Rusya’da 9 yıl hapis cezasına çarptırılan Griner, 8 Aralık 2022’de Rusya ve ABD arasında yapılan anlaşma sonucu Rus silah tüccarı Viktor Bout ile yapılan esir takasında serbest bırakıldı.

Mengü, şöyle yazdı:

“’LGBTİ propagandasının yasaklayan’ (her ne demekse) yasal düzenlemelerin bulunduğu Rusya’da, Türkiye’nin önemli bir spor değeri olan Ebrar Karakurt’un bulunması hem risk hem de milli bir mesele. Rusya, bir bahane bularak Amerikalı oyuncu Britney Griner’ı tutuklamış, yıllarca hapiste tutmuş, daha sonra ABD’de bulunan Rus bir silah kaçakçısının bırakılmasına karşı takas etmişti. İlk Rusya-Türkiye ters düşmesinde Ebrar’ın bir bahaneyle içeri atılmayacağının bir garantisi yok. Durduk yerde voleybol hayatı bitebilir.”

- Advertisment -