Ana SayfaHaberlerEdanur’un hayatını kaybetmesiyle ilgili soruşturmada İBB çalışanı bir tekniker tutuklandı

Edanur’un hayatını kaybetmesiyle ilgili soruşturmada İBB çalışanı bir tekniker tutuklandı

Beş yaşındaki Edanur Gezer, Küçükçekmece’de akrabalarıyla piknik yapmaya gittiği Menekşe Sahil Parkı’nda İBB ekiplerince açılan çukura düşerek hayatını kaybetmişti. Başlatılan adli soruşturma kapsamında gözaltına alınan İBB iştiraki Ağaç AŞ çalışanı bir makine teknikeri tutuklandı. İBB çalışanı bir kepçe operatörü ve bir tesisatçı hakkında da adli kontrol uygulandı.

Beş yaşındaki Edanur Gezer’in Küçükçekmece’deki Menekşe Sahil Parkı’nda İBB’nin açtığı çukura düşerek hayatını kaybetmesiyle ilgili Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı’nca başlatılan adli soruşturma kapsamında İBB çalışanı bir makine teknikeri tutuklandı.

İBB’de çalışan bir kepçe operatörü ve bir tesisatçı hakkında da adli kontrol kararı verildi.

İBB iştiraki Ağaç A.Ş.’de görevli Furkan K., ile kepçe operatörü Sezai A. ve tesisat ustası Fayık C. gözaltına alınmıştı. Bir kepçe operatörü hakkında daha gözaltı kararı verilmişti.

Ne olmuştu?

Küçükçekmece İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, 26 Nisan’da Fatih Mahallesi’ndeki Menekşe Sahil Parkı’nda yapılan kazı çalışmasında oluşan su birikintisine bir kişinin düşerek boğulduğu ihbarı sonrası olay yerine gitmişti.

Ekipler, yaptıkları incelemede, parkın bazı bölümlerinin kazı çalışması sonrasında su birikintisiyle dolduğunu ve 5 yaşındaki Edanur Gezer’in buraya düşerek hayatını kaybettiğini belirlemişti.

- Advertisment -