Ana SayfaHaberlerEdremit Belediye Başkanı Sibel Can konserinde olay çıkardı: “AKP’li olsaydım böyle olmazdı”

Edremit Belediye Başkanı Sibel Can konserinde olay çıkardı: “AKP’li olsaydım böyle olmazdı”

Edremit'te sahne alan Sibel Can'ın yanına gidip konuşma yapmak isteyen Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan’a güvenlik görevlileri izin vermeyince arbede yaşandı. Arslan’ın olay anında alkollü olduğu iddia edildi. Arslan iddiaları kabul etmedi.

Dün (16 Temmuz) Sibel Can, Balıkesir’in Edremit ilçesindeki Altınoluk Mahallesi amfi tiyatroda konser verdi. Konser sırasında Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan, “Sibel Can’a teşekkür etmek için yanına gitmek istediğini” söyledi fakat görevliler izin vermedi.

Konser alanından dışarı doğru yönelen Belediye Başkanı Arslan, görevlilerle tartışmaya başladı ve tartışma arbedeye dönüştü. Sibel Can konsere kısa süreli bir ara vermek zorunda kaldı.

Olaya ilişkin görüntüler sosyal medyada paylaşıldı.

Belediye Başkanı Hasan Arslan: “‘Sarhoştu’ şeklinde algılara başvurmuşlar

Edremit Belediye Başkanı Hasan Selman Arslan yaşananlarla ilgili açıklama yaptı:

“Şahsiyeti ve sanatıyla Edremit’imize teşrif ederek bizleri onurlandıran çok sevdiğim sanatçımıza Edremit halkının bir temsilcisi olarak hoş geldiniz demek ve kent adına çiçeğimizi takdim etmek arzusundaydım. Bu gayet normal, olması gereken, sanata duyarlı her bölgede rutin kabul edilen bir temsil görevidir.

Buna mukabil bu davranışımız özel korumalar ve menajer tarafından engellenmiş güvenlik tedbirinin ötesinde şahsıma yönelik “fedai” gibi tutum takınılmıştır. Halkın temsiline karşı hiç nazik olmayan söz, hareket ve eylemlerde bulunulmuştur.

Üstelik bu da yetmezmiş gibi kabahatlerini örtmek için şahsıma yönelik “sarhoştu” şeklinde algılara başvurmuşlardır. Bu mesnetsiz, kesinlikle doğru olmayan ve kasıtlı olarak yapılan ithamı reddediyor, bu haysiyet cellatlığında doğru hükmü halkımızın vicdanına bırakıyorum. 

Bunun karşısında kendimi savunmuş olsam da hem değerli sanatçımızı izlemeye gelen halkımızın önünde böyle bir görüntü meydana gelmesinden hem de Edremit halkının bir temsilcisi olarak yaşadığımız bu olaydan dolayı büyük bir üzüntü duyuyorum. 

Fedailere karşı duruşumuzun da hiçbir zaman değişmediğini bundan sonra da değişmeyeceğinin altını birkez daha çizerek tüm kamuoyuna saygılarımı iletiyorum.”

“AKP’li olsaydım böyle olmazdı”

Edremit Belediye Başkanı Hasan Arslan, Odatv’ye yaptığı açıklama şöyle:

“Sibel Hanım’a ‘hoş geldiniz’ demek ve bir jest olarak çiçek takdim etmek istedik. Ancak kendisi ya da ekibi ‘Konseri siyasi şova dönüştürmeyiz’ diyerek reddettiler. Ben de buna tepki gösterdim. Sonra karşılıklı olarak tartışma büyüdü.

CHP’li belediye olduğumuz için böyle bir tutum sergilendi bizce. Biz AKP’li bir belediye olsaydık böyle davranırlar mıydı acaba?”

Konserde bulunan bazı vatandaşlar o anlarla ilgili Belediye Başkanı’nı eleştiren paylaşımlar yaptı.

- Advertisment -