Ana SayfaHaberler“Eğer bir şey yapamazsak bir ülke harabeye dönerken boş boş durmuş bir...

“Eğer bir şey yapamazsak bir ülke harabeye dönerken boş boş durmuş bir nesil olarak anılacağız”

Türkiye BM Daimi Temsilcisi Feridun Sinirlioğlu, 28 Şubat 2022 tarihinde düzenlenen Ukrayna konulu BM Genel Kurulu Acil Özel Oturumu’nda konuştu., Rusya’yı sert sözlerle kınadı: “Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik saldırısı açık ve ağır bir uluslararası hukuk ihlalidir. Ukrayna halkının kaderini sadece kendi iradesi belirleyebilir. Doğru ile yanlış, hukukun üstünlüğü ve kaos arasında bir seçim bu”

Feridun Sinirlioğlu, Rusya’nın Donetsk ve Luhansk sözde cumhuriyetlerini tanımasını ve nükleer silah tehdidinde bulunmasını, Türkiye’nin aynen Kırım’ın ilhakı gibi kınadığını; Ukrayna’nın bağımsızlığına, toprak bütünlüğüne ve uluslararası alanda tanınmış sınırları kapsamında egemenliğine tartışmasız destek verdiğini söyledi.

Sinirlioğlu Türkiye’nin uzlaşma görüşmelerini kolaylaştırmak için çabaladığını, fakat Rusya’nın başka bir yol izlediğini, Rusya’nın saldırısı başladığından beri yüzlerce insanın öldüğünü, binlerce sivilin yaşadıkları yeri terk ettiğini belirterek ateşkes çağrısında bulundu.

“Doğru ile yanlış, hukukun üstünlüğü ile kaos arasında bir seçim bu” diyen Sinirlioğlu, Güvenlik Konseyi başarısız olduğu için sorumluluğun BM’nin en demokratik organı Genel Kurul’da olduğunu belirtti:

 “Eğer bir şey yapamazsak, yardıma muhtaç insanları savunamayan, bir ülke harabeye dönerken boş boş durmuş bir nesil olarak anılacağız.”

- Advertisment -