Ana SayfaHaberlerEkonomi“Ellerindeki mala el koyacağız, stokçuluk haramdır”

“Ellerindeki mala el koyacağız, stokçuluk haramdır”

Katar dönüşü gazetecilere açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan enflasyon hakkındaki bir soruya yanıtında fiyat artışlarında stokçuluğun da etkisinin olduğunu belirterek şunları söyledi:

“Bundan sonraki süreçte cezai müeyyidelerin çok daha yüksek olacağının sinyalini şimdiden veriyorum. Bunu bilsinler ve bu stokçuluğa tevessül etmesinler. Hem ellerindekine el koyacağız hem de cezai müeyyideleri yüksek tutacağız.”

“Stokçuluk dinimizde de haramdır”

Erdoğan sözlerine şöyle devam etti:

“Stokçuluk bizim dinimizde de haramdır. Bunun adı ihtikârdır. Kimse yaptığı işle vatandaşımıza zulmedemez. Vatandaşımıza yaptıkları bu zulümle, oradan kazandıklarıyla helal lokma yediklerini zannetmesinler. Fakir fukaranın hakkını gasp ediyorlar, bunu yiyorlar, buna fırsat vermeyeceğiz.

“Yeni ekonomik düzenin en önemli adımlarından bir tanesi de bu olacak. Çalışsın, kazansın. Şu anda Türkiye, imkânlarıyla buna çok büyük fırsatlar veren bir ülke. Niye helalinden çalışmıyorsun arkadaş? Niye haram yollara başvuruyorsun? Stokçuluğu bırakacaksın bir defa. Kim olursa olsun, her alanda stokçuluk yapanın tepesindeyiz.”

- Advertisment -