Ana SayfaHaberlerEkonomiMete Vardar: "2019 bu seneden daha iyi olacak!"

Mete Vardar: “2019 bu seneden daha iyi olacak!”

Jolly Tur Yönetim Kurulu Başkanı Mete Vardar, turizm için yurt dışı tanıtımlarının çok değerli olduğunu belirtirken bundan daha değerli olan şeyin, ‘’Türkiye'ye gelen turistin kendi ülkesine mutlu dönmesi’’ olarak belirtti.  20015-1016 yıllarında yaşanan ciddi turizm sorunun üstesinden hızlı bir şekilde gelindiğini ifade eden Mete Vardar, ‘’deniz-kum-dışında kültürel ve tarihi turizmin de değerini ortaya çıkartarak turist çeşitliliğini arttırılmasından yanayım’’ dedi.

‘’Erken rezervasyonun önemli çok yükseldi’’
Türkiye’nin popülaritesinin her geçen gün arttığını ve Londra Fuar’ından çok mutlu döndüklerini ifade eden Mete Vardar, bir taraftan da buruk olduklarını söyledi.

Mete Vardar, ‘’2018’i çok iyi geçirdik, 2019 daha da iyi olacak gibi görünüyor. Fakat iç pazarda biraz buruğuz. Tabii bunda döviz kurlarındaki beklenmedik yükselme de çok etkili oldu ama yabancı turistte talep artışı var. Ani döviz artışları ciddi mana da iç pazarın daralmasına sebep olabiliyor. Bu yüzden erken rezervasyonun önemi bu sene daha fazla olacak. Bu yerli turist için iki avantajı ortaya koyacak hem uygun fiyat, hem de sezonda yer bulma avantajı sağlayacaktır.’’

‘’Tatil lüks değil bir ihtiyaç…’’
Tatilin lüks olarak görülemeyip, bir ihtiyaç olduğunu vurgulayan Mete Vardar, ‘’bu anlayışın bir devlet politikası olması gerekiyor. Her aile en azından bir hafta tatil yapabilmeli. Hekimlerimiz bunu söylüyor, hem bireysel olarak oluşacak poiztif enerji bakımından hem de aile bağlarının güçlenmesi bakımında tatilin önemi büyük’’ dedi.

‘’Döviz artışı, yurtdışına tatile gitmek isteyenleri yurtiçine yöneltti’’
Özellikle Temmuz ve Ağustos aylarındaki beklenmedik şekilde yükselen döviz kuru karşısında yurtdışına tatile çıkmak isteyen Türkler’in İç Anadolu ve Güneydoğu Anadolu’ya yöneldiğini kaydeden Vardar, ‘’Dövizin aşırı yükselişi iç pazarda ciddi bir daralma yaratsa da yerli turist bunu kültür ve tarih gezilerinden yana değerlendirdi. 3-5 günlüğüne Macaristan, Budapeşte’ye gitmek yerine tercihlerini Mardin-Urfa-Antep seyahatleri yaparak kullandılar. Ve çok da memnun oldular. Her şehirde farklı bir tarih ve kültür mirasıyla karşılaşmak ilgi çekici bir hal aldı. Önümüzdeki dönemde de iç pazarda Karadeniz, Güneydoğu ve İç Anadolu kültürel seyahatlerin yükseleceğini düşünüyorum’’ dedi.

- Advertisment -