Ana SayfaHaberlerEkonomiRusya Basın Bülteni 101: Rusça basın bülteni dağıtımı hakkında öğrenmek istedikleriniz

Rusya Basın Bülteni 101: Rusça basın bülteni dağıtımı hakkında öğrenmek istedikleriniz

Markanızı özenle büyüttünüz, sıra onu yurt dışına açmaya geldi. Gözünüzü ilk olarak, Türkiye’nin yanı başında çok büyük bir pazar sunan Rusya’ya diktiniz. Markanızı Rusya’daki hedef kitlenize anlatmak için halkla ilişkiler ve tanıtım çalışmalarına ihtiyacınız var. O zaman en hızlı ve etkili yöntemle başlamalı ve Rusça basın bülteni yayınlatmalısınız. Gelin Rusya’da basın bülteni dağıtımı için neler yapılması gerektiğini inceleyelim.

İyi bir ürün üretmek, beğenilen bir marka yaratmak ve kullanıcıların güvenini diri tutmak ne kadar zorsa, markanızı uluslararası pazarlara taşımak da bir o kadar kolay. Adına ister tanıtım, halkla ilişkiler ya da iletişim deyin, ister geleneksel ya da dijital pazarlama, hatta growth marketing’e ihtiyaç duyun, işe her zaman iyi bir içerikle başlamalısınız. Bu arada hedef kitlenizi doğru tanımlayıp, onlara en iyi nerelerden, hangi halkla ilişkiler araçlarını kullanarak ulaşabileceğinizi bulmalısınız. Yapabileceğiniz çok fazla çalışma, yararlanabileceğiniz çok fazla araç var ama siz kısa vadede hızlı sonuç almak istiyorsanız, aradığınız çözümün adı basın bülteni dağıtımı.

Basın bülteni nedir, basın bülteni konusu nasıl belirlenir gibi sorulardan başlayarak, sizin için Rusya basın bülteni dağıtımını anlatıyoruz. SEO uyumlu basın bülteni yazımı, basın bülteni dağıtımı, garantili basın bülteni yansıması, basın bülteni raporlama konularını da irdeleyeceğimiz yazımıza başlıyoruz. (Rusça basın bülteni dağıtımı için Online PR Servisi B2Press’in ilgili sayfasını inceleyebilirsiniz.)

Basın bülteni nedir?

Haber değeri taşıyan bir basın bülteni konusunun basın organlarına ve gazetecilere dağıtılmasında kullanılan etkili bir halkla ilişkiler yöntemidir. Uluslararası Halkla İlişkiler Derneği (IPRA), basın bültenini “Hedef kitlelerde algıyı şekillendirmeye yönelik atılan adımlar” olarak tanımlar. Basın bültenleri, bireysel girişimci, KOBİ veya kurumsal şirketler nezdinde temel olarak kamuoyunu bilgilendirme ve çeşitli gelişmeleri ilgili hedef kitleye duyurma amacı taşırken, içeriği haber, bilgi, değerlendirme mesajı, röportaj gibi formatlarda hazırlanabilen online basın bültenleri kurum ve kuruluşların hedef kitlelerine sesini ulaştırmak için sıklıkla başvurduğu bir yöntemdir.

Basın bülteni nasıl yazılır?

Öncelikle basın bülteni konusu belirlenmelidir. Konunun Rusya’da basın bülteni dağıtımı yapmaya uygun olup olmadığı kontrol edilmelidir. Örneğin varsa, markanın Moskova ile bağlantısı gibi, yerel unsurların dahil edilmesi sağlanmalıdır. Başka markaların basın bülteni örneklerine bakılmalıdır. Basın bülteni yazımı, halka ilişkilerin önemli kurallarından 5N 1K uyarınca tamamlanmalıdır. Rusça basın bülteni dağıtımı için Online PR Servisi B2Press’le çalışabilir, garantili basın bülteni yansımasının keyfini sürebilirsiniz.

SEO uyumlu basın bülteni ne demek?

İster Rusya’da olsun, ister başka bir ülkede… Bir kurum, marka ya da kişi hakkında araştırma yapmak isteyen herkes, ilk olarak arama motorlarını kullanıyor. Markaların kendi faaliyet alanlarına dair sorgularda öne çıkmaları için elbette ilk adım olarak SEO çalışmalarına odaklanmalısınız. Ama tek yol bu değil. SEO uyumlu basın bülteni yani arama motoru algoritmalarının kriterlerini karşılayan online basın bülteni, markaların aramalarda öne çıkması için büyük önem taşıyor. Yalnız unutmamak gerekir ki Rusya’da basın bülteni dağıtacağınız zaman, oradaki hedef kitleye ulaşmanızı sağlayacak Rusça anahtar kelimeler kullanmalısınız.

Rusya basın bülteni dağıtımı sonucunda marka ve ürünlerin Rus medyasında daha fazla görünür hale gelmesi, kullanıcıların onları arama motorlarında daha kolay bulmasına sebep olur. Arama hacimleriyle birlikte SEO çalışmalarından elde edilen kazanımlar da artar.

Basın bülteni dağıtımı nasıl yapılır?

Basın bülteni dağıtımı, markanın kamuoyunu bilgilendirmek için hazırladığı haber içeriklerinin haber portalları, TV, gazete ve dergi gibi mecralarda yayınlanması için gönderilmesini kapsar. Online basın bülteni dağıtımı için farklı yöntemler bulunur. Bunlardan ilki medya listeleri aracılığıyla basın bültenlerinin doğrudan gazetecilere ulaştırılmasıdır. Rusya’daki TASS gibi haber ajansları aracılığıyla da basın bültenleri dağıtılabilir. Ayrıca medya işbirlikleriyle de nokta atışı seçilen mecralarda basın bülteni yayınlatmak mümkün olur.

Basın bülteni raporlaması nedir?

Medya takibi ve basın bülteni raporlaması, basın bülteni dağıtımı sonucunda elde ettiğiniz yansımaları ve hedefinize ne kadar yaklaştığınızı görmek için önemlidir. Bu sayede iletişim stratejinizi test edebilirsiniz. Etkili bir medya takibi için mecraları ilgi alanlarına göre ayırmanız, belirli periyotlarla kontrol etmeniz, hakkınızda çıkan haberleri taramanız ve haberleri içeriklerine ve ele alınış şekillerine göre değerlendirmeniz gerekir. Yalnızca haber sayısı odaklı bakmak doğru değildir. Yapılan iletişim çalışmalarının sadece sayısı göz önüne alınarak performans ölçümü yapılması beklenemez. Online basın bülteni sonrasında haberlerin kaç kişiye ulaştığı ve bunun sonucunda yaratılan algı değişimine de bakılması gerekir. Ancak algının bir gün içinde değişmesi mümkün olmadığından, basın bülteni dağıtımının, uzun vadeli uygulanması gereken bir halkla ilişkiler yöntemi olduğu unutulmamalıdır.

Rusça basın bülteni dağıtımı nasıl yapılır?

Rusya basın bülteni dağıtımı için, 50’yi aşkın ülkede, 24 farklı dilde basın bülteni dağıtımı hizmeti veren Online PR Servisi B2Press ile çalışabilirsiniz. Rusya’da basın bülteni dağıtımı hizmeti sunan B2Press, müşterilerine ülkenin en çok ziyaret edilen haber sitelerinde garantili basın bülteni yansıması sunuyor. SEO uyumlu basın bültenleri TASS, Interfax gibi haber ajanslarına ulaştırılırken, yandex.ru, google.ru ve OK.ru gibi arama motorlarında endekslenmesi de sağlanıyor. Online basın bülteni dağıtmak için B2Press’i tercih eden markalar düşük maliyetlerle yüksek getirili sonuçlar elde ediyor.

B2Press ile çalışarak Rusya basın bülteni dağıtımı ile marka bilinirliğinizi artırabilirsiniz. Üstelik 600 Euro’dan başlayan fiyatlarla, en az 60 sitede haber olabilirsiniz. Online PR Servisi B2Press size Rusça basın bülteni dağıtımı kapsamında şunları sunuyor:

  • SEO uyumlu basın bülteninin İngilizce yazımı ve Rusça yerelleştirmesi
  • TASS ve Interfax haber ajansları aracılığıyla basın bülteni dağıtımı
  • Segmente edilmiş ve bölgesel medya listeleri aracılığıyla basın bülteni dağıtımı
  • yandex.ru, google.ru ve OK.ru gibi arama motorlarında endekslenme
  • Bir hafta boyunca medya takip ve kapsamlı basın bülteni raporlama hizmeti

Medya ilişkilerini geliştirmek için basın bülteni dağıtımı

Online basın bültenleri, markaların hedef kitlesine ulaşmasının en kolay ve nitelikli yollarından biri. B2Press, Rusya basın bülteni dağıtımı hizmetiyle sektörel, ulusal ve küresel medya kuruluşlarıyla markanız arasında köprü görevi üstleniyor. Sosyal medya ya da arama reklamlarına kıyasla daha düşük maliyetli bir halkla ilişkiler yöntemi olan online basın bülteni dağıtımına yapılacak orta ve uzun vadeli yatırımlar, markanın hem gazeteciler ve haber kaynakları gözündeki saygınlığını hem de güvenilirliğini artırıyor.

Rusça basın bülteni dağıtımı için B2Press ile çalışın

Rusya’da basın bülteni dağıtımı konusunda uzmanlaşan B2Press, servis modeliyle kurumsal iletişim ya da halkla ilişkiler ekiplerinin bir üyesi gibi çalışıyor. Basın bülteni yazımı, basın bülteni dağıtımı, garantili basın bülteni yansıması, basın bülteni raporlamasını tek bir paket kapsamında, avantajlı fiyatlarla sunuyor.

- Advertisment -