Ana SayfaHaberlerEkonomiEkonomist Timothy Ash: “Hepimiz emekli olmalı ve Erdoğan'ın küresel ekonomiyi yönetmesine izin...

Ekonomist Timothy Ash: “Hepimiz emekli olmalı ve Erdoğan’ın küresel ekonomiyi yönetmesine izin vermeliyiz”

Dünyanın birçok farklı ülkesindeki ekonomik gelişmeleri takip eden ve yorumlayan ünlü ekonomist Timothy Ash, sosyal medya hesabından paylaştığı mesajında “Görünüşe bakılırsa Erdoğan ekonomiyi Nobel ödüllü bütün ekonomistlerinden daha iyi biliyor. Enflasyonun aşırı tüketimden kaynaklandığına dair Batılı değerlendirmeler tamamen yanlışmış; o zaman hepimiz emekli olmalı ve Erdoğan’ın küresel ekonomiyi yönetmesine izin vermeliyiz” dedi.

Ash, geçtiğimiz Aralık ayında da Keynes, Friedman, Hayek, Adam Smith gibi isimleri tek tek sayarak “Zamanımızı ekonomi öğrenerek boşa harcadık. Erdoğan tüm teorileri yeniden yazdı” mesajını paylaşmıştı.

Ash’in paylaşımını Erdoğan’a övgü sanarak haberleştiren Yeni Şafak bir süre sonra haberini kaldırmış, Ash de Yeni Şafak’a göndermeyle ikinci bir tweet atarak “İngiliz alaycılığının Türkiye bağlamında çok iyi çalıştığından tam olarak emin değilim” demişti.

- Advertisment -