Ana SayfaANALİZLEREkonomistlerden enflasyon yorumları: Tüm üreticilere ve tüketicilere geçmiş olsun

Ekonomistlerden enflasyon yorumları: Tüm üreticilere ve tüketicilere geçmiş olsun

Gürses: “MB hâlâ Külliye’ye ‘Faize bakarız’ mı diyor?”, Rota: “TL muhtemelen en düşük seviyesine gelecek”, Nas: “Siz bir de üretici enflasyonuna bakın”, Demirtaş: “Tüm üreticilere ve tüketicilere geçmiş olsun”, Eğilmez: “Üretici fiyat endeksi rekora gidiyor.”

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Haziran 2021 Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) verilerini yayımladı. Enflasyon Haziran ayında aylık yüzde 1,94 arttı, yıllık artış ise 17,53 oldu.

Ekonomistler, beklentinin üzerinde artan tüketici enflasyonunu sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşımlarla  değerlendirdi.

Uğur Gürses: MB hala Külliye’ye ‘Faize bakarız’ mı diyor?

“Yüzde 1,42’lik medyan ‘piyasa beklentisi’ne karşılık yüzde 1.94’lük TÜFE artışı… ‘Sopa gölgesi’ altındaki kurumlardan gelen ‘piyasa beklentisi’ diye oluşan bir referans anlamsızdır bu ülkede…

“Haziran ayında yüzde 2.5’luk çekirdek enflasyonla birlikte, son üç aylık çekirdek enflasyon ivmesi yüzde 25’e yaklaştı. Bu enflasyonu yüzde 19’luk faizle tutacağını sanan Banka yönetimi, faiz indirimi bekleyen Külliye’ye hala ‘Temmuz-Ağustosu görelim, faize bakarız’ mı diyor ?”

Gelecek Partisi Ekonomi Politikaları Başkanı Kerim Rota: TL muhtemelen en düşük seviyesine gelecek

“CH Sisteminin 3 yılında birikimli %90 ÜFE, %53 TÜFE enflasyonu oluştu. %5 hedefi ile 9 yılda oluşması beklenen enflasyon, 3 yılda gerçekleşti.

“Saat 14.30’da açıklanacak Reel Efektif Döviz Kuru ile Türk Lirası, muhtemelen hesaplandığı günden bu yana en düşük seviyesine gelecek.”

Anavatan Partisi Eski Genel Başkanı ve Ekonomist Nesrin Nas: Siz bir de üretici enflasyonuna bakın

“Bu, yüklü elektrik ve doğal gaz zamları öncesi olan. Siz bir de üretici enflasyonuna bakın.”

Prof. Dr. Özgür Demirtaş: Tüm üreticilere ve tüketicilere geçmiş olsun

“Üretici fiyatlarındaki yıllık enflasyon %42.89 olarak açıklandı, hem de TUİK tarafından. Muazzam yüksek enflasyon. Tüm üreticilere ve tüketicilere geçmiş olsun.

“Bunların olacağını yıllardır anlatan bizlere de… neyse…”

Prof. Dr. Mahfi Eğilmez: Üretici fiyat endeksi rekora gidiyor

“Üretici fiyat endeksi rekora gidiyor. Tüketici fiyatları daha da yükselecek demektir. TCMB’nin faizi artırmaktan başka çaresi görünmüyor. Ama tekrar söyleyeyim: Enflasyona gerçek ve kalıcı çözüm arıyorsak faiz artırımıyla değil, hukukun üstünlüğünü sağlayarak başlamak gerek.”

- Advertisment -