Ana SayfaHaberlerEkşi Sözlük’te yer alan “Halkın ayaklanması için daha ne olması gerekiyor” başlığına...

Ekşi Sözlük’te yer alan “Halkın ayaklanması için daha ne olması gerekiyor” başlığına soruşturma başlatıldı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, sosyal paylaşım sitesi Ekşi Sözlük’te yer alan “Halkın ayaklanması için daha ne olması gerekiyor” başlığı hakkında soruşturma başlattı. Ekşi Sözlük ilgili başlığın yapılan inceleme sonucunda kaldırıldığını duyurdu.

Başsavcılığın açıklamasında “Ekşi Sözlük isimli sosyal paylaşım sitesinde yer alan ‘Halkın ayaklanması için daha ne olması gerekiyor’ başlıklı içerik hakkında, başlık ve başlık altında yer alan paylaşımlarda suç ve suç unsuru içeren ifadeler bulunduğu kanaatine varıldığı gerekçesiyle şüpheli şahıs/şahıslar hakkında resen soruşturma başlatılmıştır” denildi.

Soruşturmaya konu olan başlığın açılması sonrası sosyal medyada Ekşi Sözlük’e yoğun tepki gösterilmişti. Sosyal medyadaki tepkilerin nedenleri arasında, Ekşi Sözlük’ün ideolojik nedenlerle bazı başlıkları sildiği iddiası ve bir Ekşi Sözlük başlığında yer alan birleşik Türkiye-İsrail haritası görseli de vardı.

Ekşi Sözlük’ten açıklama

Ekşi Sözlük’ten sosyal medyadaki suçlamalar hakkında şu açıklama yapıldı:

“Tüm sosyal mecralarda olduğu gibi sözlükte de başlıklar ve içerikler denetimden geçmeksizin, kullanıcılar tarafından yazılmaktadır. Şikayet üzerine hukuk ekibimizce inceleme yapılmaktadır. Şikayetler ve oluşan hassasiyet üzerine ilgili başlıklar kapatılmıştır.

“’turkishstate of israel’ başlığı, Reddit isimli internet sitesinde paylaşılmış bir haritanın sözlüke taşınması ile açılmıştır, harita sözlük yazarları tarafından üretilmiş değildir. İlgili Reddit sayfasına https://t.co/zIL5fY6qDCüzerinden ulaşabilirsiniz.

“Ayrıca moderasyon tarafından ideolojik sebeplerle silindiği iddia edilen entry’lerin bu yönde bir algı yaratmak amacıyla yazarın kendisi tarafından silindiği tespit edilmiş olup, konu ile alakalı detaylı açıklamamıza https://t.co/zO2QdLedaU üzerinden ulaşabilirsiniz.”

- Advertisment -