Ana SayfaHaberlerDünyaEkvador, tecavüz vakalarında kürtajın suç olmadığına karar verdi

Ekvador, tecavüz vakalarında kürtajın suç olmadığına karar verdi

Ekvador Anayasa Mahkemesi, tecavüz nedeniyle oluşan hamileliklerde kürtajı yasaklayan ceza yasasının iki maddesinin anayasaya aykırı olduğu yönündeki kararı oy çokluğuyla aldı.

Ekvador Anayasa Mahkemesi tecavüz durumunda kadınlara kürtajı yasaklayan iki yasa maddesinin anayasaya aykırı olduğuna hükmetti. Ekvador Anayasa Mahkemesi’nin iptal edilen iki maddeyi yeniden düzenlemesi için Ekvador Ulusal Meclisi’ne müracaat etmesi bekleniyor.

“Seven Women” adlı organizasyonun yanı sıra kadın ve insan hakları grupları tarafından sunulan dilekçeye cevaben gelen karardan sonra Anayasa Mahkemesi binasının önü, kürtaj destekçileriyle karşıtlarının gösterilerine sahne oldu.

Ekvador Devlet Başkanı Guillermo Lasso’nun eşi Maria de Lourdes Alcivar, karar öncesi Twitter’da “Ülkemizde kürtajın onaylanmaması için Tanrı’ya dua ediyoruz. Bu, bir cinayettir” paylaşımını yapmıştı.

Öte yandan Ekvador’un önde gelen kadın hakları aktivistlerinden Lolo Mino, Twitter paylaşımında, kararla ülkede tecavüz mağduru genç kız ve kadınların ikinci bir şansa sahip olduğu değerlendirmesini yaptı.

Kaynak: Anadolu AjansıBarış Kahraman

- Advertisment -