Ana SayfaHaberlerEkvador’da hapishaneden kaçan suç örgütü liderinin silahlı adamları canlı yayında devlet televizyonunu...

Ekvador’da hapishaneden kaçan suç örgütü liderinin silahlı adamları canlı yayında devlet televizyonunu bastı

Ekvador’da maskeli ve silahlı bir grup, canlı yayında devlet televizyonun haber merkezini bastı. Silahlı grup, ülkenin en büyük suç çetesi Los Choneros’un lideri olan, önceki gün hapishaneden kaçan ve ortadan kaybolan Adolfo Macias’ın adamları. Ekvator Devlet Başkanı, Macias’ın hapishaneden kaçması üzerine ülkede olağanüstü hal ilan etmişti. Çete mensupları şu anda kadar 4 üst düzey polis memurunu da kaçırdı.

Ekvador’da devlet kanalı, Devlet Başkanı Daniel Noboa’nın ülkenin en ünlü uyuşturucu çetesinin liderinin hapisten kaçmasının ardından olağanüstü hal ilan etmesinden bir gün sonra saldırıya uğradı.

Salı günü yayınlanan canlı televizyon görüntülerinde Ekvador’un Guayaquil’deki TC televizyon kanalının içinde kapüşonlu ve silahlı kişiler görünüyor.

Bu kişilerin çalışanlara yere yatmalarını söyledikleri görülürken arka planda silah sesleri ve bağrışmalar duyuluyor.

Olay, Ekvador Devlet Başkanı Daniel Noboa’nın olağanüstü hal ilan etmesinden bir gün sonra, en az yedi polis memurunun kaçırılması ve bir dizi patlamanın ortasında meydana geldi.

Fito olarak da bilinen Adolfo Macias, Pazar günü hücresinden kaybolmuş ve bir daha haber alınamamıştı.

- Advertisment -