Ana SayfaHaberlerHTŞ, Türkiye’nin desteklediği grupların kontrolü altındaki Afrin’i ele geçirdi; çatışmalar sürüyor

HTŞ, Türkiye’nin desteklediği grupların kontrolü altındaki Afrin’i ele geçirdi; çatışmalar sürüyor

Yerel kaynaklardan edinilen bilgilere göre Türkiye’nin desteklediği Suriye Milli Ordusu’na bağlı (SMO) Cebhe el-Şam ve Ceyş el-İslam grupları Afrin’den çekilerek kent merkezini El-Kaide destekli HTŞ’ye bıraktı. Şehirde çatışmalar devam ediyor. 5 HTŞ mensubu öldürüldü, bazıları esir alındı. Çatışmalarda henüz belirlenemeyen sayıda sivil hayatını kaybetti.

Türkiye destekli Suriye Milli Ordusu’na (SMO) bağlı Cebhe el-Şam ve Ceyş el-İslam grupları ile Hamza Tümeni (Hamzat) ve Sultan Süleyman Şah (Emşat) grupları arasında Halep’in kuzeyindeki El Bab ilçesinde önceki gün başlayan çatışmalar, Afrin kenti kırsalına sıçramıştı.

Çatışmalara, Hamzat ve Emşat gruplarına destek amacıyla katılan Heyet Tahrir el-Şam (HTŞ), silahlı birliklerini Afrin kırsalına göndermiş ve çatışmalar şiddetlenmişti.

Yerel kaynaklardan edinilen bilgilere göre, Cebhe el-Şam ve Ceyş el-İslam grupları Afrin kent merkezinden Rajo ilçesine doğru çekilerek kontrolü HTŞ’ye bıraktı.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) himayesindeki gruplar afrin, Cerablus, Azez ve El Bab’ı kontrolleri altında tutuyordu.

Kaynak: Rûdaw

- Advertisment -