Ana SayfaHaberlerElektriğe büyük zam: Yarından itibaren geçerli, tüm abone grupları dahil

Elektriğe büyük zam: Yarından itibaren geçerli, tüm abone grupları dahil

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu açıkladı: Elektrik fiyatlarında 1 Temmuz'dan itibaren geçerli olmak üzere tüm abone gruplarına yüzde 15 zam yapıldı.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunun açıklamasına göre, elektrik satış fiyatında 1 Temmuz’dan itibaren geçerli olmak üzere tüm abone grupları için yüzde 15 zam yapıldı.

100 kilovatsaat elektrik için 91,56 lira ödenecek

1 Temmuz itibarıyla mesken aboneleri 100 kilovatsaat elektrik enerjisi için vergi ve fonlar dahil olmak üzere 91,56 lira ödeyecek.

EPDK’dan yapılan açıklama şöyle: Elektrik üretiminde oluşan maliyet artışları nedeni ile 1 Temmuz 2021 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere nihai elektrik satış fiyatlarında tüm abone grupları için %15 oranında artış yapılmıştır. Bu kapsamda, 1 Temmuz 2021 itibariyle mesken abonelerince 100 kilovatsaat elektrik enerjisi için vergi ve fonlar dâhil olmak üzere 91,56 Türk Lirası ödenecektir.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Akın, elektrik zammı gelebileceğini söylemişti

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın; 3 gün önce Sözcü’ye yaptığı açıklamada ülke genelinde yaşanan kuraklık nedeniyle hidroelektrik santrallerinde yaz aylarında üretimde düşüş yaşandığını; doğalgaza yapılan zammın da santrallerin maliyetini artırdığına dikkat çekip şunları söylemişti: “Hem kuraklık hem de doğalgaza yapılan zam, tüketimin artacağı yaz aylarında elektrik zammını gündeme getirdi. Vatandaşımızı elektrik değil, faturası çarpacak. Elektrik zammı iğneden ipliğe her şeyin fiyatını da arttıracak. İktidar şirketler yerine vatandaşı kollasın”

- Advertisment -