Ana SayfaHaberlerElektrik zamları sokakları hareketlendirdi: Yüksekova’dan Marmaris’e protestolar

Elektrik zamları sokakları hareketlendirdi: Yüksekova’dan Marmaris’e protestolar

Elektriğe yapılan yüksek oranlı zamlar pek çok yerde kendiliğinden gelişen protestolara neden oluyor. Gösterilerde adres her zaman bulunulan yerin elektrik dağıtım şirketinin binası olurken, protesto yöntemleri değişiyor. Urfa’da dağıtım şirketi binasının önünde oturma eylemi yapıldı, Marmaris’te Selda Bağcan’ın “Yuh yuh” şarkısı eşliğinde faturalar sallandı, Mardin Kızıltepe’de fatura yakma ve yürüyüş eylemi gerçekleştirildi.

Kızıltepe’de zam protestosuna polis müdahalesi

Mardin Kızıltepe Özgürlük Meydanı’nda dün (6 Şubat) bir araya gelen göstericiler ellerindeki elektrik faturalarını ateşe verdi. “Hükümet istifa”, “DEDAŞ istifa” sloganları atarak bir süre meydanda bekledikten sonra Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş. (DEDAŞ) binasına doğru yürümek istediler. Çevik kuvvet polisleri tarafından engellenen göstericiler yönünü Hastane caddesine çevirdi. 

img

Burada kalabalıkla polis arasında yer yer arbede yaşandı, polis göstericilerin üzerine biber gazı ve tazyikli su sıktı.

Silvan’da “DEDAŞ istifa” sloganları

Diyarbakır Silvan’da PTT binası önünde toplanan çok sayıda kişi, DEDAŞ binasına doğru yürüdü. Protestocular daha sonra kaymakamlık binasının önüne giderek basın açıklaması okudu. Basın açıklaması sırasında “DEDAŞ istifa” sloganları atıldı.  

Hakkâri Yüksekova’da binlerce insan sokaklarda

Cumartesi günü (5 Şubat) Yüksekova’da binlerce insan başta elektrik olmak üzere zamları protesto etti. “Soygun var”, “Hükümet istifa”, “Soyguncu Tedaş” sloganlarıyla Nedim Zeydan Caddesi’nde yürüyüşe geçen göstericiler Vangölü Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (VEDAŞ) önüne gelerek alkış ve sloganlarla eylemlerini sürdürdü.

Doğubeyazıt’ta cuma namazı sonrası protesto

Cuma günü (4 Şubat) Doğubeyazıt’ta sosyal medyadan yapılan çağrılarla Cuma namazı sonrası kendiliğinden sokağa dökülen vatandaşlar elektrik zamlarını protesto etti. Kent merkezindeki ana caddede alkışlar ve ıslıklarla yürüyen protestocular elektrik dağıtım binasının önünde bir süre bekleyerek eylemi sürdürdükten sonra olaysız dağıldı. 

Şanlıurfa’da protestocular DEDAŞ binasına alınmadı

Urfa’da elektrik faturalarına tepki gösteren halk, Eyyubiye ilçesinde bulunan DEDAŞ binası önünde bir araya geldi. Özel güvenlik görevlileri binaya girmek isteyenlere izin vermedi. Bunun üzerine göstericiler binanın önünde oturma eylemine başlayınca, olay yerine zırhlı araçlarla çok sayıda polis sevk edildi. 

CHP Urfa milletvekili Aziz Aydınlık DEDAŞ binasının önüne giderek protestoculara destek veren bir konuşma yaptı. Aydınlık’ın konuşmasının ardından eylem sona erdirildi.  

Marmaris’te “Yuh yuh” eşliğinde protesto

Marmaris’te Marmaris Artık Yeter Platformu üyeleri ve Marmarisliler elektrik dağıtım şirketi AYDEM’in önünde giderek elektrik zamlarını protesto etti. Vatandaşlar Selda Bağcan’ın “Yuh yuh” şarkısı eşliğinde ellerindeki faturaları salladılar.

Fethiye’de protestocular: “Elektrik değil, faturalar çarptı”

Fethiye’de bir grup, Özer Olgun Kültür Merkezi’nin önünde toplanarak yüksek elektrik faturalarını yırtıp yaktı, ellerinde mum ve el lambası taşıdı. Protestocular, “Mum gibi eriyoruz”, “Bulduğuma pişman ettiniz. İmza: Edison”, “Elektrik değil, faturalar çarptı” gibi pankartlar taşıdı.

- Advertisment -